Min side Kundeservice Bli medlem

Den svovelgule himmelen

«Gjennom de siste par tiårene har Westö etablert seg som den fremste finlandssvenske forfatterstemmen, med en godt utviklet evne til å bygge episke historier med lukt og farge. Det lykkes han til fulle med også her. ... en fryd å lese.»

BOK365

I 1960- og 70-årenes Helsingfors vokser en ung gutt opp i skyggen av den velstående Rabell-familien, som har et staselig sommersted i nærheten av hans egen families enkle feriehytte. Han blir venn med den jevngamle Alex, men oppdager snart at det ligger mye under Rabell-familiens vellykkede overflate. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I 1960- og 70-årenes Helsingfors vokser en ung gutt opp i skyggen av den velstående Rabell-familien, som har et staselig sommersted i nærheten av hans egen families enkle feriehytte. Han blir venn med den jevngamle Alex, men oppdager snart at det ligger mye under Rabell-familiens vellykkede overflate. Etter hvert vokser det fram et sterkt, men opprivende kjærlighetsforhold mellom ham og Alex' lillesøster Stella. Gjennom årtiene fortsetter de to å kretse rundt hverandre, uten å klare verken å velge eller å velge bort kjærligheten.

Den svovelgule himmelen strekker seg fra barndommens solblekte minner til vår tids voksende mørke. Det er en mesterlig fortelling om hvordan kjærlighet og vennskap oppstår og utvikles over tid, men også om hvordan vi preges av kjønn, klasse og tiden vi fødes inn i - en episk skildring av generasjoner og familiebånd, drømmer og håp, fra vinneren av Nordisk Råds litteraturpris 2014.

Medlemsvurdering:
Boka er både et tidsbillede og en interessant skildring av komplekse personer og relasjoner. Les den!!

Margrete Aarmo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
459
ISBN
9788253040370
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Den svavelgula himlen
Format
20 x 13 cm
Nr
8196079

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Gjennom de siste par tiårene har Westö etablert seg som den fremste finlandssvenske forfatterstemmen, med en godt utviklet evne til å bygge episke historier med lukt og farge. Det lykkes han til fulle med også her. ... en fryd å lese.»

Leif Gjerstad, BOK365

Medlemmers vurdering

M
Margrete Aarmo – 24.08.2021

– Boka er både et tidsbillede og en interessant skildring av komplekse personer og relasjoner. Les den!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den svovelgule himmelen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Handlekurv