Min side Kundeservice Bli medlem

Herdis-trilogien

Herdis ser så mye mer enn det de andre ser. Hun har en sterk sensitivitet overfor alt rundt seg og en enorm fantasi som fargelegger hennes verden. Trilogien starter med Trylleglasset hvor vi møter Herdis som liten jente, i barnehagen og i nærområdet i Bergen hvor hun vokser opp i begynnelsen av 1900-tallet. Les mer

249,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Herdis ser så mye mer enn det de andre ser. Hun har en sterk sensitivitet overfor alt rundt seg og en enorm fantasi som fargelegger hennes verden. Trilogien starter med Trylleglasset hvor vi møter Herdis som liten jente, i barnehagen og i nærområdet i Bergen hvor hun vokser opp i begynnelsen av 1900-tallet. I Musikk fra en blå brønn har hun blitt skolejente. Ute i verden raser krigen, mens Herdis utvikler seg til en tenksom og temperamentsfull jentunge i før-puberteten. I Ved neste nymåne møter vi opprøreren Herdis. I møte med samfunnet og familiens krav, kjenner hun på et ensomt opprør, uten å vite hvem hun skal rette det mot.
Dette er en av de sterkeste oppvekstskildringene i norsk litteratur. Bøkene ble første gang utgitt i 1950, 1960 og 1971. Vi møter et persongalleri skildret med stor psykologisk innsikt og et sosialt miljø beskrevet med sterk realisme. Trilogien har en sterk aktualitet også for helt nye lesere.

Medlemsvurdering:
Denne trilogien av Torborg Nedreaas er spekket med stemning og en meget god og uforglemmelig skildring av Herdis. Hun føler seg ofte som en outsider, noe Nedreaas skildrer med både ømhet og realisme. Anbefales på det sterkeste!!!!!

Monica Voll

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
662
ISBN
9788203269967
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 13 cm
Serie
Herdis 1-3

Medlemmers vurdering

M
Monica Voll – 29.06.2021

– Denne trilogien av Torborg Nedreaas er spekket med stemning og en meget god og uforglemmelig skildring av Herdis. Hun føler seg ofte som en outsider, noe Nedreaas skildrer med både ømhet og realisme. Anbefales på det sterkeste!!!!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Herdis-trilogien:

Emma

Jane Austen
Innbundet 
199,-

Småen

Alphonse Daudet
Nedlastbar lydbok 
262,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Matrix

Lauren Groff
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv