Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Anarchy in the UKR

«Serhij Zjadan (47) er forfatteren og pønkmusikeren som ble krigskorrespondent. Denne skildringen fra Ukraina må du lese. Nå!»

Sindre Hovdenakk, VG

Anarchy in the UKR er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie.

Les mer

189,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Anarchy in the UKR er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie. Romanens forteller har lagt ut på reise for å skrive en bok om anarkismen. Men mer enn å skildre fortidens anarko-kommunistiske helter, ender boka med å speile en ukrainsk oppvekst i skyggen av Sovjetstatens fall. Romanen blir som et puslespill, der hver brikke legger en ny bit til bildet av Øst-Ukraina fra 1980-tallet til i dag.

I bokas andre del skildrer Zjadan sin reise inn bak frontlinjene til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina i april–mai 2014. Uten å ville dele virkeligheten og menneskene han møter inn i rett og galt, venner eller fiender, søker han forståelse og reflekterer over det han ser, i en bok gjennomsyret av tanker rundt frihet, hva friheten betyr og hvorfor den er så nødvendig.

Anarchy in the UKR er den første boka som er oversatt fra ukrainsk til norsk. Det er en uforglemmelig, vakker og rå roman fra et brennbart område i Europa, fra en viktig og særpreget forfatter.

 

Medlemsvurdering:
Fantastisk mørk og rått lattervekkende, umiddelbart gjenkjennelig samtids- og samfunnsskildring. Nydelig oversettelse, smaksløkspirrende.

Trine Gjerding Rosland

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
256
ISBN
9788253043333
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Anarchy in the UKR
Format
20 x 13 cm
Nr
8200807

Om forfatteren

Serhij Zjadan (f. 1974) er en av Ukrainas mest toneangivende forfattere og regnes som en av de fremste innen sin generasjon. Zjadan er født i Starobilsk i Luhansk fylke helt øst i Ukraina, og er nå bosatt i Kharkiv, der han er virksom i det litterære miljøet. Han har gjendiktet verker av bl.a. Paul Celan og Charles Bukowski til ukrainsk, er vokalist i bandet Sobaky v kosmossi (Hunder i verdensrommet) og har engasjert seg aktivt i samfunnsspørsmål, blant annet under opprørsdagene Euromajdan i februar 2014. Etter debuten i 1995 har han utgitt en rekke romaner, lyrikk, noveller og essay, er oversatt til 12 språk og har vunnet flere viktige priser, deriblant Jan Michalski-prisen, BBC Ukrainian's Book of the Decade Award og Angelus-prisen. Zjadan er kjent for sin unike stil og for å blande forskjellige sjangre i verkene sine. Han omtales gjerne som "den ukrainske Rimbaud".

Anmeldelser

«Serhij Zjadan (47) er forfatteren og pønkmusikeren som ble krigskorrespondent. Denne skildringen fra Ukraina må du lese. Nå!»

Sindre Hovdenakk, VG

«Anarchy in the UKR er en litterær opplevelse avde sjeldne, og gir et innblikk i en betent og aktuell konflikt.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Intenst og velskrevet om frihet, ansvar og anarkisme i et postsovjetisk, plaget Ukraina.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Løssluppen, leken, fandenivoldsk, ung og opprørsk.»

Atle Christiansen, Aftenposten

«Et motspråk til maktspråket som krever monopol på sannheten.»

Geir Pollen, Klassekampen

«Boken skildrer hvordan de som var barn da Sovjet-æraen tok slutt, har taklet livet etter kollapsen – et liv der verdensbegivenheter har vært noe ganske hverdagslig. ... Serhij Zjadans særegne roman handler om å finne både glede, håp og frihet i det totalitære så vel som i sammenbruddet – og ikke minst i det nye som oppstår.»

Øystein Windstad, Ny Tid

Medlemmers vurdering

T
Trine Gjerding Rosland – 10.08.2017

– Fantastisk mørk og rått lattervekkende, umiddelbart gjenkjennelig samtids- og samfunnsskildring. Nydelig oversettelse, smaksløkspirrende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anarchy in the UKR:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Dandy

Jan Guillou
Innbundet 
390,- 429,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv