Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Det manglende lyset

På slutten av 1980-årene møtes fire jenter i en bakgård i Tbilisis gamleby. Her, omgitt av fuktige vegger og tilgrodde trebalkonger begynner et livslangt vennskap, mellom den frihetssøkende Dina, den kloke outsideren Ira, romantikeren Nene, niese av en av byens mektigste kriminelle, og den ettertenksomme Keto, historiens forteller. Les mer

249,-
Sendes innen 1 virkedag
På slutten av 1980-årene møtes fire jenter i en bakgård i Tbilisis gamleby. Her, omgitt av fuktige vegger og tilgrodde trebalkonger begynner et livslangt vennskap, mellom den frihetssøkende Dina, den kloke outsideren Ira, romantikeren Nene, niese av en av byens mektigste kriminelle, og den ettertenksomme Keto, historiens forteller.

Den første, forbudte kjærligheten som bare kan blomstre i det skjulte. Kaoset som oppstår i kjølvannet av Georgias løsrivelse fra Sovjetunionen. Strømbruddene. Heroinen som strømmer inn i landet. Splittelsene som oppstår i et ungt demokrati i borgerkrig. Vennskapet deres trosser alt, helt til et utilgivelig svik og et tragisk dødsfall til slutt driver dem bort fra hverandre.

Først i 2019 møtes tre av dem igjen, til åpningen av en større retrospektiv utstilling med fotografier av deres avdøde venninne. Bildene viser fram historien deres, som også er historien om hjemlandet. Det intime tilbakeblikket tvinger kvinnene til å se tilbake på sin egen fortid - og til å vurdere om tilgivelse er mulig.

«Det er drama på hver eneste side av «Det manglende lyset». (...) den skal være temmelig blasert som ikke enda en gang blir hekta på denne forførende fortellerstemmen.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

«Det manglende lyset er en av de beste bøkene jeg har lest i år. Du bør sette den på lista over obligatorisk lesning med det samme.» Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Litterært festmåltid. (...) Bestselgerforfatteren Nino Haratischwili skriver så blodet spruter om de kaotiske 90-årene i Georgia. (...) en underholdende, medrivende og dessuten lærerik leseropplevelse. (...) Det manglende lyset er et lettfordøyelig festmåltid som byr på stor handling, penslet med store ord. Romanen er full av eksentriske, sterke kvinneskikkelser og tragiske manneskjebner. Den har drama nok til å fylle et firebindsverk. Boken passer for deg som ønsker å lære mer om Georgia og Sovjetunionens sammenbrudd, men fremfor alt passer den for deg som ønsker å forsvinne inn i en sjenerøs roman og bli der gjennom 700 innholdsmettede sider som ikke krever altfor mye av leseren.» Erika Fatland, Aftenposten

«Det heile er imponerande utført, breitt og episk. Det er gripande å lese korleis valden og dei uhandterbare levekåra et seg inn i sjel og sinn hos Keto og dei andre unge, sluker livsglede og livsmot. (...) At Ute Neumann har gjort ei bragd med omsetjinga av det svære verket, kan det i alle høve ikkje herske nokon tvil om.» Hilde Vesaas, Dag og Tid

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
696
ISBN
9788203452406
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Das mangelnde Licht
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det manglende lyset:

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Paperback 
199,-
 

Svik

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Nix

Nathan Hill
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv