Min side Kundeservice Bli medlem
Hovedbok nå

Overtredelser

«Ei klok og stillfarande forteljing om kjærleikens karrige kår under «trøbbelet» i Nord-Irland. (.) Ein lærer litt om Nord-Irland, men endå meir om å vere menneske, av denne glitrande debut-romanen.»

Gerd Elin Stava Sandve, NRK

En umulig kjærlighetshistorie får blomstre fram i ekstreme omgivelser. Louise Kennedys roman Overtredelser er den beste romanen jeg har lest hittil i år!

Les mer

399,-
Ventes til lager
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Belfast 1975. Den unge kvinnen Cushla treffer den eldre mannen Michael på familiens pub. Hun er katolikk og lærer, han er protestant, jurist, 20 år eldre og gift. Omgivelsene er sterkt preget av den nordirske konflikten, også kalt The Troubles, og forholdet som utvikler seg mellom de to, må skjules for samfunnet rundt.

Voldelige omgivelser

Louise Kennedy har skrevet en roman som har vunnet flere priser og som anmelderne hyller. Romanen virket sterkt på meg fordi Kennedy forteller på en kortfattet og liketil måte. Teksten er rensket for overdrivende ord og uttrykk. Det hadde uansett ikke kledd hovedpersonen Cushla. Allikevel forteller Kennedy en sterk og overbevisende kjærlighetshistorie, men romanen handler også om konflikten som preget Nord-Irland i 30 år.

Folk blir drept på begge sider av skillelinjene, fedre blir banket opp på vei til jobb, og ungene som Cushla underviser på skolen, kan mer om bensinbomber enn matematikk. Vold er en del av hverdagen. Cushla føler særlig ansvar for gutten Davy som kommer fra et hjem der moren er deprimert og faren halvdød etter en solid omgang med juling.

Michael

Cushla har få venner. Faren er død, moren Gina er alkoholisert og krevende, broren driver pub. Kanskje er det ikke så rart at hun faller for mannen som har hatt et godt øye til henne en stund. Hun vil ha noe i livet som fargelegger alt det grå og triste. Hun vil oppleve å bli elsket, dyrket og oppvartet, selv om hun vet at Michael er feil mann. Det er trøblete kjærlighet. Det kan ikke ende godt.

Vi anbefaler

— En roman som blir værende i deg ... lenge!

Bente Einan Eriksen

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
318
ISBN
9788252594294
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Trespasses
Format
21 x 14 cm
Nr
8223351

Medlemsblad

Om forfatteren

Louise Kennedy vokste opp i Belfast, men bor i dag i Sligo, Irland. Hun har jobbet som kokk i 30 år, og skrev for The Guardian, The Irish Times og BBC Radio før hun debuterte som forfatter med novellesamlingen The End of the World is a Cul de Sac. Overtredelser er Kennedys første roman. Den ble tildelt Irish Book Awards Novel of the Year 2022 og var kortlistet til The Waterstones Debut Fiction Prize 2022. Den ble utnevnt til Book of the Year 2022 i The Times og Sunday Times, samt kortlistet til The Women's Prize for Fiction.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ei klok og stillfarande forteljing om kjærleikens karrige kår under «trøbbelet» i Nord-Irland. (.) Ein lærer litt om Nord-Irland, men endå meir om å vere menneske, av denne glitrande debut-romanen.»

Gerd Elin Stava Sandve, NRK

«. det er sjelden man leser om så lekker og glødende elskov. (.) Kennedy skriver en prosa som tvinger seg ømskinnet på leseren i denne fortellingen om kjærlighet og mørke.»

Stein Roll, Adresseavisen

«. en kjærlighetsroman på et brutalt politisk bakteppe. Det dreier seg om umulig kjærlighet (.) spenningsnivået stiger gjennom hele romanen, som både er uhyre velskrevet og dessuten dyktig oversatt av Merete Alfsen.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Overtredelser:

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv