Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Roosevelts siste sommer

Dette er en roman basert både på nytt materiale og lang tids forskning. Rammen om fortellingene i boka er en ukelang togreise tvers over USA krigssommeren 1944. Her byr president Franklin D. Roosevelt (FDR) på et uvanlig åpenhjertig selvportrett. Les mer

182,-

200,- Spar: 18,-

Paperback
Utsolgt
Dette er en roman basert både på nytt materiale og lang tids forskning. Rammen om fortellingene i boka er en ukelang togreise tvers over USA krigssommeren 1944. Her byr president Franklin D. Roosevelt (FDR) på et uvanlig åpenhjertig selvportrett. Samtidig gjengir boka de mange fortvilte bønnene om kontakt fra FDRs slagrammede venninne og tidligere stabssjef i Det hvite hus, Marguerite (Missy) LeHand, som dør i løpet av togreisen. Det er også en politisk roman. I juli 1944, under togreisen, avholder det demokratiske parti sitt landsmøte i Chicago for å peke ut sine kandidater til høstens presidentvalg. Landsmøtet nominerer Roosevelt til en uhørt fjerde periode. De fleste historikere har antatt at han da allerede var så syk - han døde i april 1945 - at han har overlatt til partiledelsen å finne en kandidat til visepresidentjobben. Det ble Harry S. Truman, som overtok som president da FDR døde. Forfatteren forkaster en slik fortolkning. I stedet viser han i boka hvordan Roosevelt egenhendig styrte prosessen fra toget sitt underveis fra Washington DC til San Diego, California.

Forfatteren, Torbjørn Sirevåg (1936), har vært professor i historie, særlig amerikansk, i Tromsø og Oslo samt professor i kulturforståelse ved Handelshøyskolen BI. Han var i et tiår ekspedisjonssjef i Kirke- og undervisningsdepartementet, siden Kultur- og vitenskapsdepartementet og fast sekretær for regjeringens interne statsrådsutvalg for forskning (RFU). Han har utgitt en rekke fagbøker. Hans bok The Eclipse of the New Deal and the Fall of Vice-President Wallace, 1944 ble utgitt i New York i 1985. Sirevåg har etter 2004 hatt tre seperatutstillinger (malerier) i Oslo Rådhus.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
206
ISBN
9788230017227
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Roosevelts siste sommer:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hagelin

Nina Drolsum Kroglund
Innbundet 
362,- 398,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv