Min side Kundeservice Bli medlem

Tilintetgjøre

«... kunne neppe vært gjort bedre.» «Dette er vondt og samtidig rasende morsomt.» «Det er en rik bok»

Jon Rognlien, Dagbladet

tilintetgjøre er lagt til et kommende presidentvalg i Frankrike. Boka starter nærmest som en politisk thriller: Kort tid før valget spres en video som viser den sittende finansministeren idet han blir halshogd med giljotin.

Les mer

169,-

499,- Spar: 330,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bøker 3 for 2 Velg flere her

Ny og svært aktuell roman

Mange har tenkt at Michel Houellebecq ikke er noe for dem. De har tatt feil. Veldig feil!

Det er bare én ting som tilsynelatende er vanskelig med Houellebecq, uttalen av navnet hans. Det vil si, det er ikke vanskelig, det heller, det uttales «welbekk», enkelt og greit. 

Stor begivenhet
I Frankrike er det en enorm begivenhet når Michel Houellebecq kommer med ny bok. Bøkene hans trykkes i hundretusenvis, og køene foran bokhandlene vokser for hver utgivelse. Årets roman, tilintetgjøre, er intet unntak. Boka har skapt store debatter i hjemlandet etter at den ble lansert i januar. Karakteristikkene av Houellebecq er mange, men de er egentlig ikke så interessante. Det som betyr noe, er at bøkene er svært aktuelle, morsomme og lettleste. Få andre forfattere nyter like høy status hos kritikerne samtidig som de rager på toppen av bestselgerlister verden over. Han må rett og slett leses! Se fram til et bekjentskap med noen svært interessante karakterer og en bok du kommer til å huske veldig lenge.

Få andre forfattere nyter like høy status hos kritikerne samtidig som de rager på toppen av bestselgerlister verden over. Han må rett og slett leses!

Høyaktuell
I denne romanen blir vi kjent med Paul Raison. Han er finansministerens nærmeste medarbeider, og ved romanens åpning nærmer det seg presidentvalg i Frankrike. Kort tid før valget spres en video som viser den sittende  finansministeren idet han blir halshogd med giljotin. Videoen er på alle måter falsk, finansministeren lever i beste velgående, men mye kan tyde på at de er utsatt for innblanding fra fremmede makter som vil forstyrre et demokratisk valg. Ikke helt ulikt hva vi har sett eksempler på de siste årene. Er det gjort for å påvirke valget?

Medmenneskelighet
I bokas andre hovedspor kommer vi tett på Pauls privatliv. Og her møter han vel så mange utfordringer, tilværelsen hans må sies å være inne på et blindspor. Ved romanens start gjør han nær sagt hva som helst for å unngå å treffe på sin egen kone, Prudence, som han fortsatt deler leilighet, men ikke lenger livet sitt med. Når Pauls far får en hjerneblødning og havner i koma, må han også håndtere farens sykdom og en søster han mer eller mindre har mistet kontakten med. Pauls erfaringer munner ut i et rystende oppgjør med moderne eldreomsorg, også her er Hoeullebecq svært tidsaktuell og i sitt ess. Beskrivelsene av farens sykdom og Pauls opplevelser rundt dette er noe av det sterkeste og mest rørende jeg har lest på lenge.

Midt oppe i både egen og farens sykdom vekkes kjærligheten til kona til live igjen. Det finnes tross alt lyspunkter i livet!

 

«Tre år etter Serotonin vender den mest kjente franske forfatteren i verden tilbake med tilintetgjøre, en stor roman om all elendigheten i samfunnet vårt.»

Le Figaro

«Med tilintetgjøre åpner Houellebecq en port mot lyset.»

Le Soir

«Midt under presidentvalgkampen i 2027 opplever en ensom og drømmende mann på knapt femti hvordan farens hjerneblødning sender rystelser gjennom hans liv i den fremragende tilintetgjøre, som svinger mellom det tragiske og ironien uten å miste håpet.»

Libération

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
650
ISBN
9788252592993
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Anéantir
Format
23 x 16 cm
Nr
8202176

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Michel Houellebecq (f. 1958) er utdannet agronom. Han har utgitt diktsamlinger, essay og romaner. Hans første roman oppnådde raskt kultstatus da den kom ut i Frankrike i 1994. Det store gjennombruddet kom med De grunnleggende bestanddeler, som skapte en mediedebatt som raste i over ett år. tilintetgjøre er Houellebecqs niende bok på norsk, og han når stadig flere lesere.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... kunne neppe vært gjort bedre.» «Dette er vondt og samtidig rasende morsomt.» «Det er en rik bok»

Jon Rognlien, Dagbladet

«I sin åttende er Houellebecq mest sympatisk og inderlig - på høyt nivå.» «De siste hundre sidene i romanen er noe av det fineste Houellebecq har skrevet.» «... oversetteren vært med å høyne denne opplevelsen.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Språket er velsmurt og slår innimellom over i tørrvittige, lakoniske merknader»

Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad

«... en engasjerende og tidvis opprivende roman.» «Fransk litteraturs enfant terrible, Michel Houellebecq, leverer igjen» «Michel Houellebecq skriver medrivende og tilgjengelig» «...beholdt en god porsjon av sin karakteristiske misantropi, sine kledelige sarkasmer og sin nådeløse humor.» «... ekte fortellerglede» «... en betydelig leseropplevelse.»

Sindre Hovdenakk, VG

«... overrasker og forbløffer» «... heftig, intenst, trist og brutalt.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Jeg tror ikke Michel Houellebecq er i stand til å skrive en kjedelig bok.» «... gripende og fascinerende.» «... forbløffet og imponert» «... svært leseverdig.» «Jeg kunne fylt en hel sitatbok hentet fra tilintetgjøre.»

Jonas Hansen Meyer, nrk.no

«... fortsatt Houellebecq på høyden.» «... hans aller, aller vakreste.»

Syver Røinaas, Under Dusken

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tilintetgjøre:

Etterliv
3 for 2

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
79,- 229,-
Vrakeren
3 for 2

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
199,- 449,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv