Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Berners datter

en fortelling

Finstemt fortelling fra Øystein Lønn
På en øy ved Sørlandskysten lever Peder Ross av å dykke etter skjell. I en storm har en baltisk skute forlist i det urene farvannet nær ved, og på havbunnen finner Ross en lerretspose med noen små, vakre figurer han tror kan ha verdi. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Finstemt fortelling fra Øystein Lønn
På en øy ved Sørlandskysten lever Peder Ross av å dykke etter skjell. I en storm har en baltisk skute forlist i det urene farvannet nær ved, og på havbunnen finner Ross en lerretspose med noen små, vakre figurer han tror kan ha verdi. Han allierer seg med nabo og venn Berner, en bereist og erfaren mann, som mener de bør seile til København for å finne en kjøper til figurene. En tredje nabo, Allert, blir med som rormann og navigatør i den lille åpne farkosten de krysser Skagerrak med. Seilasen er risikabel. Og da de når fram til Nyhavn, skal det vise seg at reisen også har et annet mål, langt viktigere enn penger og rikdom.

Berners datter er en fortelling om menneskelige relasjoner på en liten øy hvor alle kjenner hverandre, og liv leves etter faste mønstre. Likevel vil de valg man tar føre til utfordringer, og tilsynelatende ubetydelige tilfeldigheter gjøre at livet tar en annen retning.

Anmelderne mener:

"Det handler om hvorvidt man skal la seg innhente av fortiden eller ikke, og om hvorvidt mennesker klarer seg på egen hånd. (...) I en fortettet fortelling full av vær, vind og bølger, blottstiller Lønn disse menneskelige grunnvilkårene på mesterlig vis."
Torgeir Holljen Thon, Fædrelandsvennen

"Øystein Lønn har sitt helt spesielle avtrykk. Det er tydeligere og mer intakt enn noen gang i denne stramme, minimalistiske beretningen fra en ikke altfor fjern fortid, der lukten av sild, tjære, brent einer og saltvann siver gjennom sidene. (...) Beskrivelsen av seilturen over Skagerrak, av tåkebanker og fargeskiftninger i sjøen er i sin nøkternhet på grensen til lyrisk."
Turid Larsen, Dagsavisen

"... en fascinerende allmenn fabel om det mannlige blikket, og om tre menns tause drift, bak blikkene."
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Øystein Lønn demonstrerer sjelden skrivekunst i sin nye bok. (...) Øystein Lønns skjønnlitterære fornuft er en sansetenkende skrivemåte som veller frem i hentydninger og assosiasjoner heller enn oppsummeringer og konklusjoner, og dette er noe av hemmeligheten til Lønn."
Atle Christiansen, Aftenposten

"Berners datter er vakker skrivekunst om livskunst, om kvinner og menn, om verdien og vekten av kjærlighet, fellesskap og stille samvær."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
115
ISBN
9788205514645
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Berners datter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Krig

Louis-Ferdinand Céline
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv