Min side Kundeservice Bli medlem

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

I hundre år har Allan Karlsson gjort verden usikker ved bare å være til. Og nå er han løs igjen. Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Les mer

229,-
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

I hundre år har Allan Karlsson gjort verden usikker ved bare å være til. Og nå er han løs igjen. Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Problemet er bare at helsa nekter å svikte. En dag fyller han ubønnhørlig hundre år. Pomp og prakt, ordfører, lokalavis og bløtkake venter. Men Allan vil ikke være med. Han klatrer ut gjennom vinduet. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant handler om Allan Karlssons månedslange reise gjennom Sverige. En reise som kompliseres ved at han kommer på kant med både politiet og en motorsykkelbande som han dessverre kom til å stjele en verdifull koffert fra. Men boken er også en reise gjennom det forferdelige 1900-tallet, den uendelig sorgløse Allan Karlssons livsreise. Det viser seg at Allan Karlsson ikke bare har deltatt i, men også forårsaket flere av 1900-tallets store begivenheter. Han har vært innblandet i utviklingen av atombomben, blitt god venn med formann Maos unge hustru og både planlagt og avverget et attentat mot statsminister Winston Churchill. «Jeg har lest verre skitt enn dette.» - Forfatterens onkel Hans «Sjarmerende, vittig og intelligent reise gjennom forrige århundre.» - Cathrine Krøger, Dagbladet «Den morsomste boken jeg noensinne har lest.» - Liza Marklund «... en forrykende morsom historie, konstant overraskende, full av deilig antiautoritær fantasi og herlige beskrivelser ... nå, nok snakk. Ta heller og røsk den ut av hylla. Det er tid for å lese - og husk forfriskninger, for det blir ikke mange pauser.» Nordjyske Stiftstidende, 5 stjerner

Medlemsvurdering:
Det er av og til at man blir slått i bakken av beundring for forfatterens fantasi - jeg ble denne av denne boken. Den er også ustyrtelig morsom!

Maja

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
515
ISBN
9788241910180
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och forsvann
Format
19 x 12 cm
Serie
Allan Karlsson 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

W
Wenche – 22.11.2016

– Fornøyelig!

M
Maja – 29.10.2015

– Det er av og til at man blir slått i bakken av beundring for forfatterens fantasi - jeg ble denne av denne boken. Den er også ustyrtelig morsom!

B
Bredo – 31.12.2012

– For de som liker Arto Paasilinna er dette en svansk variant (Han henviser også til AP i boken). Et godt persongalleri men noe lang. For meg er fortsatt Arto Paasilinna morsommere, men denne boken greide å underholde noen timer i fly.

i
iben – 11.09.2012

– Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv