Min side Kundeservice Bli medlem

Mørkets hjerte

Noen menn er samlet på en seilkutter i Themsen. Mens mørket faller på, forteller Marlow om sin reise oppover Kongofloden for å hente en av selskapets elfenbensjegere. Med seg fra elva har Marlow innsikten om sitt eget medansvar for alle fortidens redsler. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Noen menn er samlet på en seilkutter i Themsen. Mens mørket faller på, forteller Marlow om sin reise oppover Kongofloden for å hente en av selskapets elfenbensjegere. Med seg fra elva har Marlow innsikten om sitt eget medansvar for alle fortidens redsler. Og for at leserne skal se sin egen delaktighet og skyld, trekker han oss med på en reise inn i mørket. Dette er en ny, oppdatert og språklig nøyaktig oversettelse, basert på Norton Critical Edition.

Medlemsvurdering:
I "Mørkets hjerte" følger vi Marlow, kapteinen på en elvedamper, oppover Konge-elven og inn i Afrikas indre. Her skal han konfronteres med opplevelser som setter uutslettelige spor etter seg, og spesielt er det møtet med den respekterte handelsmannen Kurtz som merker ham for livet. Kurtz opphold i den afrikanske jungelen har forvandlet ham til en uhyggelig skapning, med grusomme trekk, samtidig som han har beholdt sin evne til å trollbinde omverdenen med sin tale. "Mørkets hjerte" er en sterk og uhyggelig roman som det er lett å bli fascinert av. Den gir et levende innblikk i den gryende koloniseringen av Afrika, og hvilke konsekvenser dette har for både hvite og fargede. Dette er en roman det er umulig å glemme, og som jeg sterkt anbefaler.

indi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
140
ISBN
9788248902256
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Heart of darkness

Medlemmers vurdering

i
indi – 13.10.2009

– I "Mørkets hjerte" følger vi Marlow, kapteinen på en elvedamper, oppover Konge-elven og inn i Afrikas indre. Her skal han konfronteres med opplevelser som setter uutslettelige spor etter seg, og spesielt er det møtet med den respekterte handelsmannen Kurtz som merker ham for livet. Kurtz opphold i den afrikanske jungelen har forvandlet ham til en uhyggelig skapning, med grusomme trekk, samtidig som han har beholdt sin evne til å trollbinde omverdenen med sin tale. "Mørkets hjerte" er en sterk og uhyggelig roman som det er lett å bli fascinert av. Den gir et levende innblikk i den gryende koloniseringen av Afrika, og hvilke konsekvenser dette har for både hvite og fargede. Dette er en roman det er umulig å glemme, og som jeg sterkt anbefaler.

C
CM – 06.06.2009

– Sjøfareren Marlow seiler oppover Themsen, og under en samling på dekk en sen kveld i påvente av tidevannskifte forteller han sine kumpaner om sin reise oppover Kongoelva. Han forteller om alle grusomhetene som møtte han og stiller spørsmål om menneskeheten vi ikke har noen fasitsvar på, og beskriver europeernes herjinger mot Kongoleserne. Skildringene av landskapet, jungelen, heten og stemningen hos de reisende er mektig og imponerende. "Mørkets hjerte" er ingen lettlest roman, setningene kan være tunge og lange, men du verden for en roman dette er! Jeg vil huske den som et dokument over kolonitiden, dets overgrep og ikke minst alle refleksjonene som kommer frem i tankene til Marlow. Klassiker!

L
Leser. – 22.04.2009

– Dette er ikke mindre enn en fantastisk bok. Den er kort, så du leser den på en søndagsformiddag, men likevel gripende. Fortellingen er om Marlow og hans seilas oppover elven i Kongo for over 100 år siden. Den dramatiske og farlige reisen blir et symbol på vår psykologiske reise inn i oss selv og det ukjente og fremmede vi kan finne der. Marlow søker den legendariske herr Kurtz, men oppdager etterhvert at ikke alt er som han tror med helten. Slik settes et spørsmålstegn ved dyder vi tror er sanne, og såkalte vestlige verdier i forhold til andre kulturer. En bok som alltid er aktuell!

-
-Ikorn – 18.01.2007

– "Mørkets hjerte" er et av de mest anerkjente verkene i verdenslitteraturen, og det er velfortjent. Utvendig er det en fortelling om hovedpersonen Marlows reise oppover elva og innover i jungelen i kolonitidens Kongo. Han arbeider for et handelskompani og skal nå møte selskapets mest vellykkede arbeider, Kurtz. Men reisen inn i det ukjente er lang... Joseph Conrad utforsker i denne romanen de mørkere sidene av mennesket. Han beskriver kolonitidens grusomheter så godt at man blir helt overveldet av hva mennesker kan finne på å gjøre mot hverandre. I tillegg er det en indre reise som foregår her, helt inn til mørkets hjerte. Jeg synes dette er en helt fantastisk bok. Ved første øyekast kan den virke rettfram og enkel og forstå, men jo mer du tenker på den, jo mer får du å tenke på. Litteratur på sitt beste.

B
Betta – 22.11.2005

– For oss som har sett filmen Apokolypse Nå, er det ganske interessant å få med seg den originale historien. Jeg skal ikke påstå at denne er like god som filmen, for det kan man ikke forvente, men dette er en god bok. For det første er den under 150 sider lang, og for det andre er den ganske greit skrevet. Det er klart at jeg ikke kunne tenkt meg å gi denne boka en 6er, men en femmer syntes jeg den er verdt. Det som kanskje er det morsomste er å se hvor lite lik den egentlig er med Apokolypse Nå.
Men hvis dere ikke har sett filmen tror jeg ikke dette er noe for dere som leser. Det er en gammal klassiker, som er langt i fra toppen over mine sterkeste anbefalinger!

B
Bokormen – 01.08.2005

– I 'Mørkets hjerte' følger vi Marlow, kapteinen på en elvedamper, oppover Konge-elven og inn i Afrikas indre. Her skal han konfronteres med opplevelser som setter uutslettelige spor etter seg, og spesilet er det møtet med den respekterte handelsmannen Kurtz som merker ham for livet. Kurtz opphold i den afrikanske jungelen har forvandlet ham til en uhyggelig skapning, med grusomme trekk, samtidig som han har beholdt sin evne til å trollbinde omverdenen med sin tale. Mørkets hjerte er en sterk og uhyggelig roman som det er lett å bli fascinert av. Den gir et levende innblikk i den gryende koloniseringen av Afrika, og hvilke konsekvenser dette har for både hvite og fargede. Dette er en roman det er umulig å glemme, og som jeg sterkt anbefaler.

a
ana – 21.07.2005

– Dette er klassikeren om Marlows reise til det mørke Afrika, nærmere bestemt det som antakelig var Belgisk Kongo. Selv om Marlows beretning har store problemer med å holde leserens interesse gjennom alle sidene, danner Marlows betraktninger og refleksjoner bakgrunn for mye interessant tolkning, om kolonisering, rasisme, galskap, makt, ondskap og illusjoner, og alle disse temaene har også blitt diskutert til gagns av eksperter gjennom årene siden Mørkets hjerte ble publisert. Engelsk var egentlig langt fra Conrads førstespråk, men den engelske utgaven er meget velskrevet, i motsetning til den relativt dårlige norske oversettelsen til Sigurd Hoel. Det artigste med å lese denne boken er naturligvis å løpe rundt og rope The horror! The horror! etterpå.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mørkets hjerte:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Eileen

Ottessa Moshfegh
Paperback 
145,-
 

Skår

Bret Easton Ellis
Innbundet 
393,- 449,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

T-banen

Erlend Grøner Krogstad
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv