Min side Kundeservice Bli medlem

Reise i måneskinn

"(...)en bedre start på en serie med «oversette mesterverk» enn Antal Szerbs Reise i måneskinn, kan jeg knapt se for meg.

Preben Jordal, Aftenposten

Reise i måneskinn av ungarske Antal Szerb er en moderne klassiker fra 1937. Den var en publikumssuksess i sin samtid, og har beholdt sin aktualitet gjennom mer enn 80 år. I 2021 kommer den for første gang ut på norsk. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Reise i måneskinn av ungarske Antal Szerb er en moderne klassiker fra 1937. Den var en publikumssuksess i sin samtid, og har beholdt sin aktualitet gjennom mer enn 80 år. I 2021 kommer den for første gang ut på norsk.

Ved romanens start er hovedpersonen Mihály på bryllupsreise i Italia med sin utkårede, Erzsi. Hun har forlatt sin første ektemann til fordel for Mihály, som på sin side har vinket farvel til bohemaktig ungdomstid og satset på en borgerlig karriere i familiefirmaet. Men da han treffer en gammel kjenning i Ravenna, veller minnene fra ungdommen frem igjen. Mihály streifes av en fantasi om å avslutte forholdet til Erzsi. Da han stiger om bord i feil tog på en liten italiensk jernbanestasjon, tolker han det som et tegn. En annen reise begynner, en reise i skyggene og smugene på jakt etter Mihálys egentlige jeg.

Reise i måneskinn er en roman om det å være offer for omgivelsene, om ikke å være i stand til å bryte med skjebnen. Men det er også en uhyre underholdende og lesverdig reiseskildring, hvor alvoret til Mihály hele tida blandes med fortellerens dødelig presise humor.

«En vidunderlig klassiker ... Reise i måneskinn er en roman som i likhet med Stefan Zweigs Verden av i går eller John Williams' Stoner har alle forutsetninger for å treffe et nytt og stort publikum.» Svenska Dagbladet

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
267
ISBN
9788202757724
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Utas és holdvilág
Format
20 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"(...)en bedre start på en serie med «oversette mesterverk» enn Antal Szerbs Reise i måneskinn, kan jeg knapt se for meg.

Preben Jordal, Aftenposten

«Det er vakkert og absurd, iblant skrevet med ironisk distanse, iblant nært og medfølende, og alltid veldig morsomt. Reise i måneskinn er kanskje en av de mest elegante tekstene jeg har lest. En opplagt klassiker. Den fortjener å oppdages på ny.»

Fartein Horgar, Legekunsten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Reise i måneskinn:

Globus

Sarah Smith Ogunbona
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv