Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Sorrento, esse!

en dannelsesreise : roman

"Skal du røyke bare en bok i år, kan du like gjerne gi deg i kast med Morten Ms elleville romandebut

To tjueåringer møtes mot slutten av 1960-tallet på Vippetangen. Den ene av dem, Morten, har planlagt en dannelsesreise til Sorrento i Italia. Den andre, Kent, har tenkt seg hjem til Majorstua for å tørke det våte tøyet han har i bagen. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

To tjueåringer møtes mot slutten av 1960-tallet på Vippetangen. Den ene av dem, Morten, har planlagt en dannelsesreise til Sorrento i Italia. Den andre, Kent, har tenkt seg hjem til Majorstua for å tørke det våte tøyet han har i bagen. Han slenger seg like godt med på turen, det skal visst være god klestørk i Sorrento også!
Så følger en halsbrekkende fortelling, ført i pennen av Morten, om hvordan de to ungdommene under konstant påvirkning av alkohol og hasj kommer seg gjennom Europa til Sorrento og Capri og tilbake.
Ved å haike treffer de to kameratene et utrolig galleri av ulike mennesker. Dette er en litterær roadmovie av de sjeldne! Samtidig gir romanen i tilbakeblikk en skildring av Mortens oppvekst i Oslo i etterkrigstida. Han klarer seg dårlig på skolen, og stiller seg bare undrende til medelevenes sosiale aktiviteter.
Morten blir en einstøing som sluker foreldrenes filosofibøker og får tenning på Jæger og Bjørneboe. En av favorittbøkene var August Strindbergs «Ensam». Her kjente han igjen både galskapen og melankolien i seg selv.
Akkurat som Morten M. er jeg-personen Morten tegner med utdanning fra Westerdals reklameskole, og har også en sterk interesse for biler generelt og italienske biler spesielt. Han gjør også oppgjør mot det bestående samfunnet, men befinner seg milevis fra den samtidige ml-bevegelsen. Han vil vekk fra Oslo og trangsynte nordmenn, vekk fra sosialdemokrater, marxister og formynderstaten. Han vil ut i Europa for å få næring til kreativiteten og fantasien.

Detaljer

Forlag
Svein Sandnes bokforlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
411
ISBN
9788292945131
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
14 x 21 cm
Serie
Sorrento-triologien 1

Anmeldelser

"Skal du røyke bare en bok i år, kan du like gjerne gi deg i kast med Morten Ms elleville romandebut

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sorrento, esse!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Magnet

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
363,- 399,-

Line

Axel Jensen
Innbundet 
349,- 399,-

Hyenene

Hanne Ørstavik
Innbundet 
336,- 369,-
 

Jubel

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
199,-

Renhet

Jonathan Franzen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv