Min side Kundeservice Bli medlem

Barbar

[taushetens objekt] : dikt

«En knyttneve! Det danske stjerneskuddet Amina Elmi har noe felles med vår egen Jon Fosse»

Andreas Wiese, Dagbladet

«Barbar [Taushetens objekt]» er en diktsamling om brutalitet. Amina Elmi skriver om å leve med en brutt forbindelse til familiens historie, ritualer, språk og identitet. I diktene sine forsøker hun å knytte seg til alt det hun har mistet, men tausheten står som et tomt sentrum - alt det som ikke kan sies, fordi det ikke finnes et språk for det eller fordi det gjør for vondt. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
«Barbar [Taushetens objekt]» er en diktsamling om brutalitet. Amina Elmi skriver om å leve med en brutt forbindelse til familiens historie, ritualer, språk og identitet. I diktene sine forsøker hun å knytte seg til alt det hun har mistet, men tausheten står som et tomt sentrum - alt det som ikke kan sies, fordi det ikke finnes et språk for det eller fordi det gjør for vondt. Det er dikt om taushet som både nødvendighet og vold.

Amina Elmi er født i 1994. «Barbar [Taushetens objekt]» er hennes første bok, og for den har hun mottatt Bogforums debutantpris. Diktsamlingen er også nominert til Politikens litteraturpris.

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
115
ISBN
9788234718458
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Barbar (tavshedens objekt)
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En knyttneve! Det danske stjerneskuddet Amina Elmi har noe felles med vår egen Jon Fosse»

Andreas Wiese, Dagbladet

«... en muntlig stil iblandet tette bilder, store tankesprang og slående detaljer. Dansk, engelsk og somalisk flyter over i hverandre på musikalsk vis ... sterk og pulserende kjærlighetserklæring til mennesker som lever innkapslede liv utenfor eget hjemland.»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Elmis språk er alt annet enn ødelagt: I en smidig veksling mellom ulike former og toneleier flettes poetiske bilder og fraser fra det første morsmålet sammen med et åpent, henvendende og tilsynelatende tilforlatelig hverdagsspråk. Det er definitivt temperatur her, en rettmessig indignasjon og noen ganger en nostalgisk klagesang, men diktene har også noe rolig og svalt ved seg, ordet «kampskrift» ville antakelig ikke ha meldt seg hos meg, om det ikke hadde blitt tematisert.»

Silje Bekeng-Flemmen, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barbar:

Kraft
3 for 2

Kraft

Hanna Dahl
Innbundet 
149,- 349,-
 
Ixelles
Ny!

Ixelles

Johannes Anyuru
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv