Da vi var yngre

roman

«Knallsterk debut . Oliver Lovrenski er årets litterære nykommar.»

Knut Hoem, NRK

VINNER AV BOKHANDLERPRISEN 2023

Årets litterære nykommer. Et eksepsjonelt litterært talent. En enestående debut! Oliver Lovrenski skriver stilsikkert, rått, ømt og humoristisk om det røffe ungdomsmiljøet han kjenner fra innsiden. Vi blir både rystet og klokere, og veldig varme om hjertet.

Les mer

199,-

429,- Spar: 230,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - romaner fra 79,- Velg flere her

Forfatteren er bare 19 år gammel og opplever alle debutanters drøm; at boka blir tatt imot med begeistring, strålende anmeldelser og topp-plassering på bestselgerlistene.

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Oliver Lovrenski sitter rolig og skjerpet når han snakker om boka si. – Det er Oslo i dag. Det er det man ikke forteller ved middagsbordet, alt det man ikke svarer når mamma spør om hvordan dagen har vært. Alle historiene som er skjult bak 'det går fint'. Forfatteren er bare 19 år gammel og opplever alle debutanters drøm; at boka blir tatt imot med begeistring, strålende anmeldelser og topp-plassering på bestselgerlistene. Nå er boka også nominert til både Bokhandlerprisen og Brageprisen. 

– Det å se at boka vekker følelser, og at den betyr noe for folk, det er det sterkeste, sier Lovrenski. Han er takknemlig for at en bit av Oslos historie nå blir hørt, og at folk setter pris på det han skriver. – I boka ser man hvordan de går fra å være ungdom som prøver å finne litt fram i verden, til 16 -17 åringer som virkelig er ute på kjøret, som sliter veldig, og som må vokse opp altfor raskt, fortsetter han. – De er fire gutter som leter etter ting de burde fått andre steder. Og de overlever på humor og broderlig kjærlighet, rett og slett.

Årets overraskelse
Da Aschehoug forlag fikk manuset skjønte de raskt at de hadde noe spesielt mellom hendene. – Det var noe slående med det han hadde levert, denne unge Oliver Lovrenski som vi bare hadde et navn på, forteller redaktør Benedicte Treider. – Disse tekstene, brutalt ærlige og autentiske. Det var som å sitte med gata i hendene, plutselig, inne på kontoret vårt.

Helt siden jeg leste manuset har jeg prøvd å skjønne hvorfor akkurat denne boka gjorde så inntrykk på meg. Jeg kom overraskende raskt inn i den språklige sjargongen og historiene traff meg rett i hjertet. Om det er vennskapene, humoren, viljen, bestemor på Balkan som inviterer til arme riddere den ene dagen og boksetrening den neste, at bestekompisen er lydbokavhengig eller alle de kule referansene til kjente forfattere og titler, jeg vet ikke – det bare traff rett i hertet, sånn som god litteratur gjør.

 

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
239
ISBN
9788252594102
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Da vi var yngre
Format
22 x 16 cm
Nr
8220581
Priser
Bokhandlerprisen 2023

Intervju med Oliver Lovrenski

Les intervju med forfatteren her, og hør hele samtalen med Oliver Lovrenski, forlagsredaktør Benedicte Treider og Bokklubbredaktør Runhild Skjølaas i podkasten Mer leseglede med Bokklubben her. Programleder: Mie Storbekken

Medlemsblad

Om forfatteren

Oliver Lovrenski (f. 2003) er en norsk forfatter med kroatisk bakgrunn, oppvokst i Oslo. Da vi var yngre er hans første roman, og har fått en fantastisk mottakelse av både anmeldere og lesere. Boka er nominert til Brageprisen og vinner av Bokhandlerprisen 2023. Lovrenski er tidenes yngste vinner av Bokhandlerprisen.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Knallsterk debut . Oliver Lovrenski er årets litterære nykommar.»

Knut Hoem, NRK

«Øm, rå og morsom.»

Morten Ståle Nilsen, Bok 365

«... en oppvekstskildring som gjør noe med deg ... en enestående debut.»

Oda Faremo Lindholm, VG

«Kruttsterke meldinger fra gata ... et eksepsjonelt litterært talent.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Et fantastisk talent! «Da vi var yngre» er en imponerende stilsikker debutroman . Det er bare å heie han fram.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Da vi var yngre:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
199,- 449,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv