Min side Kundeservice Bli medlem

Vernon Subutex

2

«Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.»

Sindre Hovdenakk, VG

Den etterlengtede andreboka i det moderne mesterverket om Vernon Subutex
I bind 2 av Vernon Subutex treffer vi den gamle platesjappeinnehaveren desorientert på en parkbenk i Paris. Laurent Dopalet, Hyena, Aïcha og Pamela Kant er først og fremst interessert i kassettene til Vernon, mens vennene han har bodd hos, leter etter ham, naget av dårlig samvittighet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Den etterlengtede andreboka i det moderne mesterverket om Vernon Subutex
I bind 2 av Vernon Subutex treffer vi den gamle platesjappeinnehaveren desorientert på en parkbenk i Paris. Laurent Dopalet, Hyena, Aïcha og Pamela Kant er først og fremst interessert i kassettene til Vernon, mens vennene han har bodd hos, leter etter ham, naget av dårlig samvittighet. De finner Vernon til slutt og tar hånd om ham, vasker ham og tilbyr ham tak over hodet. Men Vernon har fått smaken på dette nye livet, og velger å bli boende ute, i parken Buttes-Chaumont, sammen med uteliggervennene sine.

Dermed utvikler det seg et kollektiv rundt Vernon: et fellesskap der folk finner vennskap, drikke og musikk. Men ambisjonene, paranoiaen og drømmene skal krasje med virkeligheten og få store konsekvenser i dette andre bindet av Virginie Despentes' kritikerroste mesterverk.

Sindre Hovdenakk, VG (om hele trilogien)

«Vernon Subutex er en rus i seg selv» Vidar Kvalshaug, Bok365

«Mørk og morsom oppfølger om undergrunnsliv i Paris ... Despentes skriver rått og godt i en dynamisk, satirisk fortelling med politisk trykk. Det er energisk, klokt, forbitret og skrevet i sterk empati med de slagne.» Stein Roll, Adresseavisa

«Der Houellebecq først og fremst skildrer den selvmedlidende hvite mannen rundt de 50, lar Despentes oss møte alle samfunnets avskygninger, kjønn og aldre. Hun gir dem komplekse personligheter og moraliserer ikke.» Anne Cathrine Straume, NRK

Om oversettelsen: «Vernon Subutex 1 kom i fjor høst, nummer to nå i vår og den siste skal til norsk våren 2020 ved Gøril Eldøen, oversetteren som har oppsøkt stedene i romanen, skildret og funnet et gatespråk som ikke noe sted synes krampaktig eller overilt. For dette fikk hun Kritikerprisen for beste oversettelse, og det er bare å rope hurra for den språklige skreddersømmen også ved avslutning av denne boka.» Vidar Kvalshaug, Bok365

«... rasende, varm og sylskarp ... en litterær 'tour de force', en sann anarkistisk energibombe ... Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet, vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.» Sindre Hovednakk, VG (om hele trilogien)

«Dette et storslått romanverk. Despentes kan stoffet sitt, stemmen er sikker og gatesmart, med rytme og driv, med uforutsigbare plotlinjer. Oversetter Gøril Eldøen har gjort en formidabel og nydelig jobb, de krevende miljøtegningene og dialogene sitter som de skal ... Pierre Bourdieu er uinteressert i verdener som dem Despentes dissekerer. Derfor trenger vi dette.» Willy Pedersen, Morgenbladet (om hele trilogien)

«Virginie Despentes er et kunstnerisk råskinn ... en vill og festlig roman.» Ingunn Økland, Aftenposten (om hele trilogien)

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
357
ISBN
9788205511644
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Vernon Subutex 2
Format
21 x 14 cm
Priser
Bastianprisen. Voksen 2020
Serie
Subutex-trilogien 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Da denne romanen kom i Frankrike i 2015, var ikke de gule vestene et begrep ennå, men raseriet var der, og det raseriet er styrken i romanen. Despentes hviler flere av de mange persontegningene på utenforskapen som er en del av grunnlaget for gatekampene i Frankrike i vår. Her har folk møtt systemet og tapt, de forbanner det å ikke klare seg på alminnelige lønninger, de forakter elitene og alle som vil ha dem inn i ferdig støpte former, og det spraker og knastrer av den politisk mest betente delen av boka.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Mørk og morsom oppfølger om undergrunnsliv i Paris … Despentes skriver rått og godt i en dynamisk, satirisk fortelling med politisk trykk. Det er energisk, klokt, forbitret og skrevet i sterk empati med de slagne.»

Stein Roll, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vernon Subutex:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv