Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

Wide Sargasso Sea

Jean Rhys's late masterpiece Wide Sargasso Sea was inspired by Charlotte Bronte's Jane Eyre, and is set in the lush, beguiling landscape of Jamaica in the 1830s. Les mer

247,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Jean Rhys's late masterpiece Wide Sargasso Sea was inspired by Charlotte Bronte's Jane Eyre, and is set in the lush, beguiling landscape of Jamaica in the 1830s.

Medlemsvurdering:
Denne boken er et must, kanskje spesielt for alle som har lest Jane Eyre. Boken ble til fordi Jean Rhys leste Jane Eyre og ble provosert over fremstillingen av den gale kvinnen på loftet. Så provosert ble hun at hun ville skrive kvinnen et nytt liv, og derfor kom denne romanen til. Boken handler om Antoinette i Karibien, som er kreolsk kvinne i et samfunn i oppløsning. Slavene gjør opprør, så hennes familie har som hvite mennesker ikke lenger like stor makt som før. Fra England kommer Rochester, ute etter å gifte seg til formue. De hvite i Karibien er ikke like mye verdt som "ekte" europeere, og Antoinette blir dermed et menneske som ikke riktig hører hjemme noen steder. Rochester har en imperialistisk holdning og ser ned på mye ved Antoinette. De gifter seg, og det leder til et ekteskapelig inferno. Dette er et dypt gripende portrett av et misforstått menneske som ikke får eksistere på egne premisser. Les den, og la deg imponere av Rhys fantastiske språk. En leseopplevelse av de helt sjeldne.

Anna Karenina

Detaljer

Forlag
Penguin Classics
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
Sider
192
ISBN
9780241281901
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

A
Anna Karenina – 09.04.2006

– Denne boken er et must, kanskje spesielt for alle som har lest Jane Eyre. Boken ble til fordi Jean Rhys leste Jane Eyre og ble provosert over fremstillingen av den gale kvinnen på loftet. Så provosert ble hun at hun ville skrive kvinnen et nytt liv, og derfor kom denne romanen til. Boken handler om Antoinette i Karibien, som er kreolsk kvinne i et samfunn i oppløsning. Slavene gjør opprør, så hennes familie har som hvite mennesker ikke lenger like stor makt som før. Fra England kommer Rochester, ute etter å gifte seg til formue. De hvite i Karibien er ikke like mye verdt som "ekte" europeere, og Antoinette blir dermed et menneske som ikke riktig hører hjemme noen steder. Rochester har en imperialistisk holdning og ser ned på mye ved Antoinette. De gifter seg, og det leder til et ekteskapelig inferno. Dette er et dypt gripende portrett av et misforstått menneske som ikke får eksistere på egne premisser. Les den, og la deg imponere av Rhys fantastiske språk. En leseopplevelse av de helt sjeldne.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Wide Sargasso Sea:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Køen

Vladimir Sorokin
Paperback 
271,- 298,-
 

Yard

Alex Grecian
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv