Meny
 

Grimen

; Ingela Korsell ; Henrik Jonsson (Illustratør) ; Jørn Roeim (Oversetter)

Serie: Pax 2

Hva slags monster er det som herjer i Mariefred? Det actionfylte, urbane fantasy-eposet Grimen har alt som skal til for å holde unge lesere klistret til sidene. Les mer
Vår pris
174,-
Spar
25,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 174,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Mørke krefter i Mariefred
Hva slags monster er det som herjer i Mariefred? Det actionfylte, urbane fantasy-eposet Grimen har alt som skal til for å holde unge lesere klistret til sidene.

Estrid og Magnar får besøk. En fryktinngytende fremmed ved navn Damir introduserer seg med eldgamle passord, og får tilgang til det hemmelige biblioteket. Kan det være han som herjer og overfaller folk i Mariefred om natten? Brødrene Viggo og Alrik må stoppe overfallene før flere blir skadet – men hvordan? De leter fortvilet etter kunnskap i det magiske biblioteket under kirkehaugen. Dit kommer også heksemesteren Damir. Er han egentlig til å stole på?

Om å seire uten kamp
Samtidig kjemper guttene en ujevn kamp mot en langt mer hverdagslige motstandere – det er nemlig ikke all ondskap som er overnaturlig. Slemme Simon plager dyr og stjeler Alriks nye sykkel. Hvordan skal de få den tilbake …? Damir siterer stadig vekk den gamle kineseren Sun Zis lille bok om kunsten å krige, og Viggo får en idé …

Fantasy og realisme
Pax-serien har gått sin seiersgang blant unge lesere i Sverige. Dette er lettlest og medrivende fantasy, med røtter i vår egen kulturhistorie. Men samtidig byr bøkene på mye mer – som hos Johan Ajvide Lindqvist. Portrettene av Viggo og Alrik, brødre og fosterbarn, er nyanserte og til tider hjerteskjærende. På Alriks 12-årsdag har moren deres lovet å komme, og Viggo gleder seg hemningsløst – men Alrik har allerede lært at det gjelder ikke å glede seg, så blir skuffelsen til å bære. Heldigvis kan de finne adspredelse i nattlige fantasy-eventyr!

Grimen er andre del i Pax-serien. Spenningsforfatter Åsa Larsson og forfatter og pedagogikkforsker Ingela Korsell, har skapt serien PAX. Henrik Jonsson, illustratør som blant annet tegner serien Batman for DC Comics, har gjennomillustrert bøkene.

«Det finns bara ett problem med Grimmen. Den tar slut.» Belinda Graham, Tidningen Kulturen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 189
ISBN: 9788205475663
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Grimmen
Alder: Barn 9-12
Format: 22 x 15 cm
Nr: 8076847
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger