Meny
 
Lykkeravnene - 
      Paul Durham
    
      Jan Chr. Næss

Lykkeravnene

; Jan Chr. Næss (Oversetter)

Serie: Lykkeravnene 1

Noen ganger skal det en skurk til for å redde deg fra monstrene.

Siv har vokst opp med historier om Myrslasker og Lykkeravner - farlige monstre og beryktede røvere. En gang herjet monstrene i landsbyen, drepte mennesker og lagde smykker av føttene til de døde. Les mer
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Svartlågsbyen styres med jernhånd av jarlen og hans soldater, og befolkningen straffes hardt for den minste ting.

Siv bor sammen med søsteren og moren i Svartlågsbyen. Der er det meste forbudt – blant annet er det ikke lov for jenter å lære å lese. Jarlen slår hardt ned på alle som bryter en av de mange forbudene, og mennene hans sørger for å berike seg godt for å se gjennom øynene med både virkelige og oppdiktede overtredelser. Blant de verste forbrytelsene er å gi husrom til en av de beryktede Lykkeravnene. Lykkeravnene ble jaget fra byen etter at de skal ha kidnappet jarlens kone, og etter det har det vært vondt blod mellom jarl Langsjans og Lykkeravnene.

Myrslasker og andre underlige tildragelser
Når merkelige ting skjer i landsbyen, tror Siv at det er de farlige Myrslaskene som er tilbake. Myrslaskene er en slags monstre som hun bare har hørt skumle, halvkvedete skrøner om – sannsynligvis for å få barna til å holde seg innendørs etter mørkets frembrudd. Men er de virkelig så farlige som alle skal ha det til? Siv og vennene Folly og Kasper bestemmer seg for å finne ut hva det er som egentlig skjer. På tross av morens uttrykkelige ordre sniker de seg ut til vertshuset Daufisken på svartmånenatten. Det går slettes ikke bra – Siv blir forgiftet. Det er tydelig at de er på sporet av noe som er langt større og farligere enn de trodde.

Er Harmløs harmløs?
En av de tingene Siv husker fra besøket på vertshuset, er at moren hennes snakket med en ukjent mann. Mannen var kappekledt og hadde tatoveringer oppover armene. Men hvem er han, og hva vil han i landsbyen? Siv konfronterer moren sin, og da sier hun at han er Harmløs. Men kan de virkelig være sikre på det? Man skulle tro at det var lett å velge den lyse siden. Men enkelte ganger er det ikke så lett å vite hvem som representerer de gode kreftene og hvem som er de onde. Er de såkalte Lykkeravnene virkelige så farlige som jarlen skal ha det til?

Klassisk fantasy
Lykkeravnene er er en klassisk og spennende fantasyfortelling om kampen mellom gode og onde krefter. Vi følger Siv og vennene i deres søken etter sannheten. Hvem er egentlig Lykkeravnene, og hva var det som skjedde den gangen jarlens kone forsvant? Dette er en super bok for unge lesere i slukealderen, og en super inngangsport til senere store leseopplevelser, som Ringenes herre og Dødslekene. God lesning!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 412
ISBN: 9788203257780
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The luck uglies
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8062137
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger