Min side Kundeservice Bli medlem

Momo, eller Kampen om tiden

Momo er en liten fattig pike som hjelper andre, og andre hjelper henne. Hun har mange venner - en skilpadde, en gammel gatefeirer og en turistguide. Men i bakgrunnen lurer noen grå herrer med skumle planer. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Momo er en liten fattig pike som hjelper andre, og andre hjelper henne. Hun har mange venner - en skilpadde, en gammel gatefeirer og en turistguide. Men i bakgrunnen lurer noen grå herrer med skumle planer. De vil stjele menneskens store skatt: Tiden.

Medlemsvurdering:
Selv om boken ble utgitt for over 40 år siden er den mer aktuell enn noen sinne. Hva var det Michael Ende forstod den gang som likevel har blitt virkelighet? Og kan vi finne noen svar i fortellingen? For meg er dette en av vår tids viktigste bøker. Den er en ærlig skrøne, med en dyp, nærmest esoterisk, sannhet. For er det ikke noe evig sant i alles hjerter? Boken kan anbefales for alle over 10-12 år. Boken har ingen øvre alder. Alle vil nok få noe ut av denne historien, på sin måte - fordi Ende snakker til oss alle. Om våre sorger og gleder, redsler og lengsler, dumheter og klokskap.

Omom

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
233
ISBN
9788202566821
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Momo, oder Die seltsame Geschichte von den Zeit-Dieben und von dem Kind das den Menschen die gestohlene Zeit zurückbrachte
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

O
Omom – 20.06.2018

– Selv om boken ble utgitt for over 40 år siden er den mer aktuell enn noen sinne. Hva var det Michael Ende forstod den gang som likevel har blitt virkelighet? Og kan vi finne noen svar i fortellingen? For meg er dette en av vår tids viktigste bøker. Den er en ærlig skrøne, med en dyp, nærmest esoterisk, sannhet. For er det ikke noe evig sant i alles hjerter? Boken kan anbefales for alle over 10-12 år. Boken har ingen øvre alder. Alle vil nok få noe ut av denne historien, på sin måte - fordi Ende snakker til oss alle. Om våre sorger og gleder, redsler og lengsler, dumheter og klokskap.

K
Kristine – 26.06.2009

– En klassiker innenfor barnebøker kjennetegnes ofte ved at den like gjerne kan leses av voksne som av barn. Det kan helt klar "Momo, eller kampen om tiden". Historien om den lille jenta Momo som er så god til å lytte, bygger på et samfunnsproblem som de fleste av oss kan kjenne seg igjen i - vi får mindre og mindre tid og vi blir mer og mer stresset. I Momos verden er det de grå mennene som stjeler tiden fra folkene. Voksne har ikke lenger tid til å legge sjelen i arbeidet sitt og ungene blir sendt på barnehus der de kun får leke leker de lærer noe av. Samtidig sitter Momo igjen alene, for ingen har tid til å snakke med henne lenger. Da selv de to beste vennene hennes ikke lenger har tid til henne, er Momo den eneste som kan redde byen fra de grå mennene og som kan få tiden tilbake. "Momo, eller kampen om tiden" er en lettlest bok som samtidig dukker litt dypere enn de fleste andre barnebøker. Samtidig er det en spennende historie, og man føler veldig med Momo. Jeg likte den godt!

g
gogutten – 23.08.2008

– Boka handler om en liten, fattig pike som heter Momo. Hun og hennes beste venner kjemper om å vinne tiden tilbake fra de grå herrene fra Tidssparekassen. Michael Ende skildrer vårt følelseskalde samfunn, og hvor galt vi lever og bruker tiden på en måte som får deg til å tenke. Dette er en utrolig godt skrevet bok som kan leses av både barn og voksne. Den er litt kjedelig i begynnelsen som de fleste bøker, men blir kjempespennende og fin etterhvert. Dette er en av de beste barnebøkene jeg har lest og jeg vil anbefale andre barn og unge å lese denne boken!

O
Oda - 11 år – 27.05.2008

– Lille Momo er en liten og fattig jente som bor alene i et amfiteater i utkanten av byen. Hun er spesielt flink til å lytte. Hun lever sitt vanlige liv helt til hun må kjempe mot Tidssparekassen. De grå herrene derfra har stjålet en stor skatt. De har stjålet tiden! Momo, eller kampen mot tiden er en spennende og morsom barne/ungdomsbok. Momo får blandt annet hjelp av en gammel gatefeier, og en skilpadde, og det er umulig å ikke føle med henne i farlige situasjoner. Michael Ende skriver igjen utrolig, og jeg anbefaler boken til alle små og store fantasy-elskere!

j
jojo – 31.10.2006

– Momo var Michael Ende sitt gjennombrudd, og en av de beste bøkene hans. Lille Momo som bor i ruinene av et amfiteater er flink til å lytte. Alle barna leker også godt i hennes nærvær. Men en dag kommer de grå mennene fra tidssparekassen... Boka er en vakker fabel om tid, og hva den bør brukes til. Den er en kommentar til rushsamfunnet og tidssparing, og mer aktuell nå enn noen gang. Den minner oss på hvor viktig det er å ta seg tid, og at de tingene som tar tid ofte er de som er viktige i livet. Et av verdens vakreste og viktigste eventyr.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Momo, eller Kampen om tiden:

Såret

Cha Sandmæl
Innbundet 
288,- 329,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rebell

Pénélope Bagieu
Innbundet 
262,- 299,-
 

Rebell

Pénélope Bagieu
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv