Meny
 

Sølvgutten

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Billie 2

Hvem er gutten som ikke lager spor i snøen?

Vinteren er kommet, og det er lenge siden snøen og isen la seg. Derfor er det ikke så rart at Aladdin blir nysgjerrig når han ser en mystisk gutt kledd i bare kortbukser snike seg rundt i nabolaget. Les mer
Vår pris
200,-
Spar
29,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 200,-
Spar: 29,-

Veil. pris: 229,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Foreldrene til Aladdin har i mange år drevet restaurant i det gamle vanntårnet i byen, men nå klarer de nesten ikke å tjene penger lenger. De har allerede solgt husbåten de pleide å bo i om sommeren og flyttet inn i vanntårnet, men det er fortsatt vanskelig å få det til å gå rundt. Særlig fordi det forsvinner mat fra restauranten – mye mat. Kanskje Aladdin, Billie og Simona kan finne tyven, så foreldrene til Aladdin får bedre råd? Kan tyven være den underlige, litt gammeldags kledte gutten som Aladdin ser stadig vekk? Hvis økonomien ikke blir bedre, må de kanskje flytte tilbake til Tyrkia – og det vil ikke Aladdin.

Den gamle sølvskatten
Samtidig bestemmer Aladdin seg for å skrive en skoleoppgave om en gammel sølvskatt som forsvant i Åhus for lenge siden. Sølvet skulle smis til kirkesølv, og ble stjålet fra den lokale smeden. Ryktene ville ha det til at sølvet ble stjålet av en mann som var forelsket i den samme kvinnen som smeden giftet seg med. Historien forteller også at den ene sønnen til smeden går igjen fordi sølvet ikke er kommet til rette. Kan det være denne Sølvgutten Aladdin har sett? Og hvis han klarer å finne ut hvor det ble av sølvskatten kan det hende han får finnerlønn, og den kan han gi til moren og faren for å hjelpe dem, så han kan bli i Sverige.

Medrivende spenning for unge lesere
Kristina Ohlsson er en etablert krimforfatter, og det bærer hennes spenningsbøker for ti-tolvåringene preg av. De byr på både spenning, kunnskaper og ikke minst rom for ettertanke – det er ikke alle barn som er like heldige som Billie og vennene hennes. I Sølvgutten finnes det også elementer fra klassiske spøkelseshistorier, noe leserne vet å sette pris på. Alt får sin naturlige forklaring – men en liten tvil får lov til å bli hengende...

God lesning!

SØLVGUTTEN har vunnet den svenske prisen BOKJURYN “ÅRETS BESTE BOK” i kategorien 9+. Det er barna selv som stemmer frem vinneren.

Kristina Ohlsson sier:

"Det känns fantastiskt att Silverpojken har vunnit i Bokjuryn. Det är förstås särskilt roligt att barnen själva har röstat fram boken. Det är en stor glädje och ära att så många vill läsa och tycker om mina barnböcker."

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 253
ISBN: 9788203258527
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Silverpojken
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8064423
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger