Meny
 
Riddere, hekser og prikkedøden
Kokotopia i middelalderen - Simon Stranger

Kokotopia i middelalderen

riddere, hekser og prikkedøden

; Helena Lindholm (Illustratør)

Serie: Kokotopia 1

Simon og Helena legger ut på en spinnvill reise gjennom historien. Denne boka handler om middelalderen, men kanskje ikke helt som du har hørt på skolen … Kritikerrost humor (og litt alvor) for unge lesere. Les mer
Vår pris
181,-
Spar
18,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 181,-
Spar: 18,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Verdenshistorien slik du aldri lærte den på skolen!

Simon og Helena legger ut på en spinnvill reise gjennom historien. Denne boka handler om middelalderen, men kanskje ikke helt som du har hørt på skolen … Kritikerrost humor (og litt alvor) for unge lesere.  

Helena er anklaget for å være en heks, og er dømt til den sikre død. Kongens soldater har stormet inn på kjøkkenet hennes, og er sikre på at de har funnet en vaskekte heks. De har nemlig med seg en beskrivelse av heksa de leter etter, og Helene oppfyller alle kriteriene på lista:

Langt hår
Øyne og munn
Nese midt i ansiktet
Gryte på kjøkkenet
Mystisk krydder
Kosteskaft

Det likner jo i grunnen på ganske mange du kjenner! Unntatt kosteskaft, muligens – det har ikke Helena heller. I alle fall ikke på seg akkurat da … Men ingen bønner hjelper, Helena blir arrestert og sperret inne på slottet, blant annet beskyldt for å spre sykdommen som ble kalt for Svartedauden.

Den store flukten
Helena kan ikke sitte ii tårnet og vente på å bli drept. Hun planlegger en helt usannsynlig storslagen flukt, forbi 101 fangevoktere og én skikkelig sulten krokodille. Vel over på den andre siden av vollgraven møter hun vår helt, ridder Simon. Han er ikke helt som andre riddere, der han rir på en gris og har en rake til lanse. Sammen legger Simon og Helena ut på en eventyrlig reise hvor de må prøve å redde seg selv - og resten av verden. Historiens morsomste verdenshistorie!

«Full fres fra første øyeblikk, og plenty med entusiasme, fjas og moro.»
Dagbladet

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Fontini
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 301
ISBN: 9788283730098
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 22 x 14 cm
Nr: 8122822
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger