Min side Kundeservice Bli medlem

Tom Sawyer

Tom Sawyer tåler ikke å gå pyntet. Han skrøner, røyker i smug, sniker seg hjemmefra og samler rotter og andre yndlingsdyr i lomma. Han vet å gjøre seg til begivenhetenes midtpunkt, både på godt og ondt. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Tom Sawyer tåler ikke å gå pyntet. Han skrøner, røyker i smug, sniker seg hjemmefra og samler rotter og andre yndlingsdyr i lomma. Han vet å gjøre seg til begivenhetenes midtpunkt, både på godt og ondt. Det var med denne boka Mark Twain vant sin verdensberømmelse.

Medlemsvurdering:
Det er helt utrolig at Tom Sawyer fremdeles er en aktuell klassiker for barn hundre og tretti år etter sin første utgivelse. Johannes Eckhoff leser veldig bra, med stor innlevelse og dynamikk, og det er umulig å ikke bli dratt med i historien. Jeg har jo lest boka som barn, men som voksen ser jeg den også fra tante Pollys side, og jeg satt og humret mye av tiden. Tom Sawyer er både humoristisk og spennende, men den er også dypt alvorlig. Den tar opp temaer som er aktuelle også i dag. Tom og Finn er vitne til et drap, noe som er fryktelig for barn. De tør ikke fortelle om det fordi de er redd for hevn, men samvittigheten lar dem ikke i fred, så de forteller det likevel. Tom Sawyer er fryktelig rampete og finner på mange sprell. Og han får masse kjeft, både for ting han har gjort og ting han ikke har gjort. Men på underlig vis gjør omstendighetene ham til en helt likevel. Guttene har jo gode hjerter, om enn ikke alt er så gjennomtenkt. Mark Twain gjorde et mesterverk med denne boken.

E.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202317683
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
The adventures of Tom Sawyer

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

E
E. – 06.03.2009

– Det er helt utrolig at Tom Sawyer fremdeles er en aktuell klassiker for barn hundre og tretti år etter sin første utgivelse. Johannes Eckhoff leser veldig bra, med stor innlevelse og dynamikk, og det er umulig å ikke bli dratt med i historien. Jeg har jo lest boka som barn, men som voksen ser jeg den også fra tante Pollys side, og jeg satt og humret mye av tiden. Tom Sawyer er både humoristisk og spennende, men den er også dypt alvorlig. Den tar opp temaer som er aktuelle også i dag. Tom og Finn er vitne til et drap, noe som er fryktelig for barn. De tør ikke fortelle om det fordi de er redd for hevn, men samvittigheten lar dem ikke i fred, så de forteller det likevel. Tom Sawyer er fryktelig rampete og finner på mange sprell. Og han får masse kjeft, både for ting han har gjort og ting han ikke har gjort. Men på underlig vis gjør omstendighetene ham til en helt likevel. Guttene har jo gode hjerter, om enn ikke alt er så gjennomtenkt. Mark Twain gjorde et mesterverk med denne boken.

L
Lille My – 03.04.2006

– Historien om Tom Sawyer kan lese gang på gang uten at man blir lei. Både store og små kan ha glede av å lese om alt det Tom opplever. Det er både spennende (som når han går seg bort i grotten og når han drar til den øde øya), skummelt (som når han leter etter skatten på kirkegården), morsomt (som når han skal male gjerdet utenfor huset), trist (når vi hører om "familien" hans) og romantisk (når han forelsker seg og faller i vannet). Dette er en bok man ikke går lei! Mark Twain skriver utrolig bra og levende, noe som fenger leseren. En bok alle burde lese!

A
Amund – 04.03.2006

– Denne boken handler om en gutt som heter Tom Sawyer. Han er beste venn med Joe Harper og Huckleberry Fin. Tom Sawyer liker og bade, og bytte og han er veldig god til og lure andre barn. Han går i kirken og han skulker ofte skolen for og leke med vennen Joe Harper, som oftest bader de, men noen ganger leker de indianere. En kveld skal Tom og Huck fin til gravplassen for at huck fin skal ta veck vortene sine. Da blir de vitne til et grusomt mord. Det er bare de som vet hvem den virkelige morderen er og det er en annen som skal bli henrettet for mordet.
Og nå avslører jeg ikke mer. Men dette er en veldig bra bok. Anbefales for alderen 11+.

M
Margrethe – 27.01.2006

– Her kommer Mark Twains gamle ungdomsklassiker: Tom Sawyer! Tom bor hos tanten sin Polly. Polly er en streng gammel dame, mens Tom er slurvete og lyver hele tiden. Han skulker skolen, stjeler og gjør aldri noe for andre. En dag sniker han seg ut om natten, og sammen med kameraten Huck Finn går han ned til kirkegården for å fjerne vorter med en død katt. Mens de sitter mellom gravsteinene blir de vitne til en mord! Tom blir aldri det samme etter denne opplevelsen, men at han og Huck så det fører også til at feil mann blir tatt og dømmes til døden for det! Dette er en super bok som er bra selv om den begynner å bli ganske gammel. Den er morsom, spennende og kan til tider bli litt skummer. Den har alt det en ungdomsbok skal ha og enda litt til! Anbefales på det sterkeste!

b
basto – 06.06.2005

– Historien handler om gutten Tom Sawyer og hans oppvekst ved St. Petersburg, en liten landsby ved elven Mississippi. Som gutter flest er han opptatt med å gjøre rampestrekker, byttehandel og leke fremfor å gå på skole, kirken eller gjøre plikter. Og det ofte med gjengen, der Huckleberry Finn er med. En dag blir han og Huckleberry vitner til et mord på kirkegården og dette medfører at feil mann blir tatt og skal blir henrettet. Hva som skjer videre, må du finne ut selv. Tom Sawyer er en delvis selvbiografisk bok av Mark Twain. Her forteller han om livet ved elven og den amerikanske samfunnet rundt 1850. Boka er spennende, morsom og velskrevet fra første side. Og etter min mening en av de beste oversatte bøker. Et meget stor pluss for de nydelige illustrasjoner tegnet av Eric Palmquist. Anbefales på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tom Sawyer:

Se flere

Logg inn

Handlekurv