Meny
 

Anton og andre uhell

Serie: Anton Albertsen 1

Anton og andre uhell er en sånn bok som man ler høyt av mens man leser. Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

12 år gamle Anton Albertsen får vite at han er et uhell, eller «en rift i gummien», som faren kaller det. Anton synes han må forsvare sin eksistens her på jorden ved å gjøre noe meningsfullt – som å skaffe faren en kjæreste … Familien Albertsen består nemlig bare av Anton og faren, moren døde da Anton var liten. Og Antons pappa er veldig vanlig og har, så vidt Anton kan bedømme, ikke tilstrekkelig initiativ til å møte noen snille damer. Og dessuten jobber han med å selge hyttedasser, og Anton kan ikke tenke seg at det slår an hos damene. Med god hjelp fra bestevennen Ine legger Anton en lur plan. De innser at pappa må få lov til å skinne litt uten konkurranse fra for mange alfahanner, og melder ham på strikkekurs …!

Super plan. Med komplikasjoner
Planen virker over all forventning. Pappa brukte riktignok litt tid på å komme over overraskelsen – han er tross alt ikke så veldig opptatt av strikking – men etter bare noen dager ringer en av damene fra kurset, en som heter Ulla. Ganske raskt skjønner Anton og Ine at planen faktisk har lyktes FOR godt, for Ulla viser seg å være mer invaderende enn husmaur, og ganske snart må de legge en ny plan – Hvordan bli kvitt Ulla. Det viser seg ikke å være så lett. Anton bestemmer seg for å lage en kontaktannonse på farens vegne. Det første utkastet lyder: Renslig mann som vet at han ikke er deilig*, søker hyggelig dame. Liker peis, armkrok og sitteunderlag. Det er en fordel om du liker gutter og hyttetoaletter. Ine blir ikke imponert. Etter å ha jobbet en god del med teksten, henger de annonsen opp på butikken. Så er det bare å vente på telefoner!

(*Damer liker ikke menn som vet selv at de er deilige, det har Anton fått med seg.)

Anton og Ine
Samtidig merker Anton at det er akkurat som om han ser Ine på en litt annen måte. Har øynene hennes alltid glitret sånn …? Ine på sin side har nok å tenke på. Og da hun spør Anton om hjelp på vegne av kusina si, som har foreldre som krangler stiller han selvfølgelig opp. Bestevenner hjelper jo hverandre. Forviklingene som følger av Anton og Ines redningsaksjoner, ispedd små katastrofer fra et foredrag Anton må holde på skolen om prevensjon, gjør Anton og andre uhell til en utrolig morsom leseopplevelse. Gudrun Skrettings hjertevarme fortelling om vennskap, forelskelse og forviklinger er hennes debut, og vi håper hun raskt kommer med mer!

Mesterlig komponert og morsom debut. barnebokkritikk.no

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 250
ISBN: 9788203259869
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 22 x 15 cm
Nr: 8085331
Trollkrittet 2016
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger