Meny
 
Bestefar på rømmen
Bestefar på rømmen

Bestefar på rømmen

; Tony Ross (Illustratør) ; Sverre Knudsen (Oversetter)

‘Bestefar på rømmen’ er både en vakker fortelling om forholdet mellom en liten gutt og bestefaren hans, og et actionfylt eventyr – og sist men ikke minst: Den er hylende morsom! Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

‘Bestefar på rømmen’ er både en vakker fortelling om forholdet mellom en liten gutt og bestefaren hans, og et actionfylt eventyr - og sist men ikke minst: Den er hylende morsom!

Bestefaren til Jack er ganske gammel. Faktisk er han såpass gammel at han har begynt å gjøre det som de voksne kaller for «å surre». Han går med tøfler i butikken, serverer hermetisk tunge til middag, og glemmer ganske ofte hva Jack heter. Stadig oftere er han oberstløytnant Bunting, og ikke så mye bestefar.

Oberstløytnanten
Under krigen var nemlig Jacks bestefar en ekte helt, han var jagerpilot i RAF, det britiske luftforsvaret. Bak spakene på sitt Spitfire jagerfly var han ustoppelig! Nå er han en litt forvirret, gammel mann, som stadig vekk forsvinner. Både Jack og moren og faren hans blir veldig bekymret. Til slutt finnes det ingen utvei: Bestefar må på gamlehjem.

Skumringen Slott
Gamlehjem kan være veldig bra – der kan snille besteforeldre få mat, omsorg og venner. Men Jack aner at alt ikke er som det skal på Skumringen Slott. Bestefar kaller hjemmet for Colditz, etter den tyske fangeleiren. Det blir raskt klart at han blir nødt til å rømme! Sammen planlegger Jack og bestefar en spektakulær flukt uten å ane at den gale bestyrerinnen har tatt opp jakten på dem.

Humor og alvor
David Walliams begynner snart å bli mer kjent som barnebokforfatter enn som komiker. Også Bestefar på rømmen er en morsom bok – men den inneholder også mye mer enn lettvint komikk. Historien om det nære båndet mellom Jack og den surrete bestefaren er nydelig beskrevet, og observante lesere vil også lære litt krigshistorie, blant annet om The Battle of Britain og Den store flukten. Bakerst i boka finnes en ordliste med forklaringer på ord og uttrykk fra krigshistorien. Det er ikke uten grunn at Walliams blir sammenliknet med Roald Dahl. Vi slutter oss til anbefalingen!

Fakta

Utdrag