Meny

Den brutale sannheten

; Hege Mehren (Oversetter)

Serie: En pingles dagbok 5

Greg har det ikke lett. Det skar seg med bestevennen Rowley i sommerferien, og det er ikke så enkelt å finne seg en ny bestevenn. Greg har begynt å lure på om det å bli voksen er oppskrytt. Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Om boka

illustrasjon fra En pingles dagbokGreg har alltid hatt det travelt med å bli stor. Men nå begynner han å lure på om det med å bli eldre kanskje er litt oppskrytt? Ikke det at han har nådd puberteten på ordentlig, men noe skjer. Det er akkurat som om barndommen har gått ut på dato.

Ingen søt, liten unge
Når du ikke er en søt liten unge lenger, blir alt mye vanskeligere. Kviser og jenter, for eksempel. Og fester med både gutter og jenter! Det aller vanskeligste er likevel å klare seg uten bestevennen. De ble uvenner i sommerferien, og det å finne seg en ny bestevenn er ikke så lett som han hadde trodd.

Hvis barna dine liker å lese, og spesielt hvis de ikke liker å lese – dette er boka for dem!
Whoopi Goldberg

Alle de andre potensielle bestevennene har vesentlige feil og mangler. Tyson slipper for eksempel buksa helt ned til anklene når han tisser - og Fregley - vel han trenger vi ikke nevne en gang. Andre er allerede bestevennen til noen andre, som populære Bryce, som egentlig ikke har venner, men en sekt. Alle kompisene hans er bestandig helt enige i ALT Bryce sier, selv om det er helt på jordet. Sånne venner kan man like gjerne klare seg uten. Rowley henger plutselig sammen med noen mye eldre gutter - ordentlig gode forbilder, som de utrolig strenge foreldrene hans har skaffet. Alle sammen likner litt, og det står "Kule Brian" på t-skjortene til alle sammen. Svært mistenkelig! En dag blir Rowley og Greg invitert på festen til kule Jordan i klassen over - kanskje de kan bli venner igjen ...?

Familie verst
Det er ikke bare venner Greg strever med. For han har jo også familie - og som alle vet: Familie er virkelig et slit. For hvordan skal det gå når moren hans skal begynne å studere? Hvem skal vaske klærne hans da? En krise er definitivt under oppseiling. Så annonserer pappa at onkel Gary skal gifte seg, og i de fleste familier ville jo det vært en god nyhet. Men Gregs familie er nok ikke helt normal, for onkel Gary har vært gift hele tre ganger før. Ingen synes egentlig at bryllupet er noe å lage så mye oppstuss rundt - bortsett muligens fra bruden. Bryllupet er en katastrofe, sett fra Gregs synspunkt. Bryllup innebærer nemlig familieselskap, og det aner Greg at det er hans tur til å få Praten med bestemor. Hver gang et av barna i familien nærmer seg puberteten, blir de kalt inn til en myteomspunnet samtale med Gregs bestemor ... Likevel kommer selv Praten i skyggen av den virkelig store katastrofen: Bryllupet er samme dag som den überkule festen hos kule Jordan! Rowley får gå på fest, mens Greg må ha Praten med bestemor. Har virkelig ikke livet mer å by på?

Hanna anbefaler bokaEventyrlig suksess
Serien om Greg og familien og vennene hans har gått som en farsott verden rundt, til tross for at den er fri for både superhelter, monstre, sex og vold. Jeff Kinney lanserte med denne serien et enmannskorstog mot lesevegring, og så langt har han lyktes langt utover hva man kunne forvente. Tusenvis av tenåringer sitter med nesa i en pinglebok, og ler så tårene triller. Kinney skildrer en ganske alminnelig fyr, med en ganske alminnelig familie og ganske normale venner, men han gjør det med en komikers blikk for de små detaljene og de store katastrofene. Kinney formidler også med sikker penn alt som er pinlig når man er på Gregs alder - og det er ikke rent lite. Resultatet blir lettleste, humoristiske bøker med stor gjenkjennelseseffekt.

Serien om Greg startet som tegneseriestriper på internett. Bøkene er en internasjonal suksess og har fast plass på bestselgerlistene. De er oversatt til 43 språk, og den siste boka i serien kom i et svimlende førsteopplag på 5 millioner eksemplarer i USA. For sin innsats for å gjøre lesevegrere til bokelskere, har Time Magazine kåret Jeff kinney til én av de hundre mest innflytelsesrike personer i verden i 2009

Fakta