Meny

Den magiske vinteren

; Sarah McIntyre (Illustratør) ; Tonje Røed (Oversetter)

I denne eventyrlige boka blir du kjent med Shen og Sika, og med 66 små mopser. Sammen skal de delta i verdens tøffeste hundeløp, for å vinne verdens råeste premie. Les mer
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 11 bonuskroner!

Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 11 bonuskroner!

Om boka

Shen er foreldreløs, han ble funnet drivene i en parasoll i Kina-havet av besetningen på skuta Lucky Star. Siden da har han levd om bord, og blitt oppdratt av mannskapet. En dag de har seilt ganske langt mot nord skjer det noe spesielt: Hele havet fryser til is, nesten over natta. Plutselig befinner Shen seg helt alene i den arktiske vinteren. Det vil si – han er ikke helt alene, for han er sammen med 66 mopser som var en del av lasten på Lucky Star. Han kler på mopsene ermer fra arangensere som også var en del av lasten, og begir seg ut på ekspedisjon for å finne land – og ikke minst mat. Mopsene er sultne!

Magisk vinter
Han finner en underlig by der husene står på stylter. Uten for et hus med skiltet Po of Ice på finner han en jente på sin egen alder. Hun blir veldig interessert når hun hører at han har hunder, for hun har planer om en helt spesiell reise. Det er nemlig sånn at én eneste gang i løpet av en livstid kommer det en magisk vinter. Kulda i den magiske vinteren får alt til å fryse, og gjør det mulig å reise til Kong Vinter på Nordpolen. Kong Vinter kan innfri ønsker – man kan ønske seg hva som helst, og det er selvfølgelig mange som gjerne vil ha oppfylt ønsker, så det har utviklet seg et kappløp der det er om å gjøre å nå fram til Kong Vinter før alle andre, så snart den magiske vinteren setter inn.

Hindre på veien
Sika blir litt skuffet når hun ser Shens hunder – de er jo slett ikke tøffe huskyer, men bare bittesmå mopser. Men man kan få til mye selv om man er liten – og særlig hvis man er mange som jobber sammen! Faktisk så er sleden til Shen og Sika 264-pote-drevet! Kappløpet blir en farefull ferd, der Shen og Sika må overvinne Kraken, komme seg forbi de skumle yetiene i Det tapte håp, og ikke minst krysse de farefulle snøbroene like før ankomst til Nordpolen.

Nydelig og spennende
Philip Reeve og Sarah McIntyre skriver nydelige bøker, helt i Roald Dahls ånd. Dette er fantasifullt og originalt, spennende men også meningsfylt. Det handler om vennskap og om å samarbeide, om å være redelig, og om hva det er verdt å ønske seg som sitt inderligste ønske. Det er en tankeøvelse som både barn og voksne kunne ha godt av å gjennomføre!

God lesning!

Fakta