Min side Kundeservice Bli medlem

Dustene

Rulle-Rask-fuglen og Klubbi-Klopps hevn over erkedustene.
Herr Dust er en ufyselig mann med rester av cornflakes og slimte sardiner i skjegget sitt. Fru Dust er en fæl, gammel kjerring med glassøye. Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Rulle-Rask-fuglen og Klubbi-Klopps hevn over erkedustene.
Herr Dust er en ufyselig mann med rester av cornflakes og slimte sardiner i skjegget sitt. Fru Dust er en fæl, gammel kjerring med glassøye.

De stinker fordi de aldri vasker seg, de slåss om å gjøre de ekleste knepene mot hverandre og de hater barn. Men det verste er apene de har i hagen. I et bur. Apene vil ha hevn og sammen med Rulle-Rask-fuglen klekker apen Klubbi-Klopp ut en genial plan. Nå skal endelig herr og fru Dust få smake sin egen medisin.

Roald Dahl er verdens kanskje mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger.

Medlemsvurdering:
Denne boka har vi hørt utallige ganger i bilen, og den er festlig for både voksne og barn. Trond Peter Stamsø Munch gjør en god figur som "oppleser" og skuespiller på denne CD-en. Først og fremst er dette skuespill, ikke opplesning av tekst - og det er noe av det som gjør at den fenger oss alle. Det er fornøyelig å høre på konflikten mellom herr og fru Dust, og alt det fæle de gjør mot hverandre, det være seg å bytte ut spagettien med mark eller å lure kona til å tro at hun har fått den forferdelige sykdommen, "krymper´n". Gled dere alle sammen, dette vil dere le godt av.

Trine

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
92
ISBN
9788205489356
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The twits
Format
24 x 18 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

P
Pippi – 10.03.2021

– Helt grei bok, men hadde noe større forhåpninger til den. Den klarte ikke å innfri forventningene dessverre, hverken hos meg eller 9-åringen.

T
Trine – 23.08.2009

– Denne boka har vi hørt utallige ganger i bilen, og den er festlig for både voksne og barn. Trond Peter Stamsø Munch gjør en god figur som "oppleser" og skuespiller på denne CD-en. Først og fremst er dette skuespill, ikke opplesning av tekst - og det er noe av det som gjør at den fenger oss alle. Det er fornøyelig å høre på konflikten mellom herr og fru Dust, og alt det fæle de gjør mot hverandre, det være seg å bytte ut spagettien med mark eller å lure kona til å tro at hun har fått den forferdelige sykdommen, "krymper´n". Gled dere alle sammen, dette vil dere le godt av.

L
Louise – 27.07.2009

– Hvis du finner en bedre og mer fantastisk skremmende bok for barn og unge skal du få en premie av meg. "Dustene" får deg til å gremmes av godkvalme, le så du faller av stolen og bli redd på en gang. Beskrivelsene av disse to grusomme menneskene er så frodige og fantastiske som det kan få blitt. Roald Dahl tar deg virkelig med hud og hår inn i sitt fantastiske og groteske univers. Tegningene av Blake tar alt til et nytt nivå med skjeggstubber og vorter i skjønn forening. Alt dette gjør det til en fryd å lese både for foreldre og barn.

h
havela – 22.11.2008

– Med en slik tittel som "Dustene" forventer man jo at dette er en bok om noe dustete. Begynnelsen er helt ufyselig. Å høre disse to dustene beskrevet er helt til å miste appetitten av ... Herr og fru Dust er utrolig sjofle med hverandre, og prøver å overgå hverandre i ekle ting. Herr Dust er også slem med fuglene, som han fanger med lim og spiser i paien sin. Men hevnen er søt, og de får smake sin egen slemme medisin. Historien er morsom og guffen på Roald Dahls vis. Jeg vet at det er en kjent historie, og det er greit å ha hørt den, men det er ikke den beste fra denne kjente forfatteren.

F
Frøken Dust – 03.11.2008

– Dette er Roald Dahls spennende og morsome historie om herr og fru Dust! De er både ekstremt skitne og hårete, og selvsagt dustete! Gang på gang prøver de to ektefellene å dumme ut den andre. Bare for å nevne noen lager fru Dust markspagetti til mannen, og for å ta igjen binder han henne til en haug med ballonger, og slipper henne til værs! Men denne boka handler også om Rulleraskfuglen, og apene planlegger hvordan de skal utrydde Dustene for alltid! Dette var en veldig morsom og spennende bok. Den passer folk for alle aldre, men kanskje best for barn og ungdom fra 6 til 13 år. Alle vil elske Dustene og alle de andre morsome figurene i denne boka!

T
Torunn – 06.08.2007

– Roald Dahls fantastiske fortelling om herr og fru Dust vil glede barn og voksne i generasjoner. Dette er en veldig morsom bok om herr og fru Dust som krangler om alle mulige ting. Og de går ikke av veien for å gjøre livet surt for hverandre. Herr Dust lurer fruen til å tro at hun har den skrekkelige sykdommen "Krymper´n". Han gjør seg virkelig flid for at det skal virke troverdig. Fru Dust på sin side serverer gjerne ektemannen meitemakker i stedet for spaghetti. Men rulleraskfuglen og apen som er fanget i bur har sin egen plan for hvordan de skal lure dustene. Gled deg til å lese om dem.

S
Simen – 04.10.2006

– "Dustene" er min favorittbok av R. Dahl. Den er fantastisk morsom, men samtidig så mye mer. Den handler om hr. og fru Dust som er så slemme og så duster at det er helt tragisk. De er liksom ondere enn skurkene i hvilken som helst bok eller film du har sett før. Boka er jo en barnebok, men den er som så mange andre av Dahl sine bøker - slik at den er like morsom for voksne å lese som for barn (om ikke morsommere), jeg har tatt denne boka opp i voksen alder, og ler mer nå enn det jeg gjorde som barn. Jeg mener at dette er klar 6-er, selv om den kanskje mangler mye, er den bedre enn de fleste bøker jeg har lest for barn! Morsomt skrevet, morsommer illustrasjoner og morsom historie.

K
K.H. – 05.10.2005

– Herr Dust og fru Dust er noen duster. De er både hårete og kjeme domme. Får at de skal få yndlings maten demmes (som er stekt fugl og/eller barn). Klatrer han opp stigen sin i treet og putter lim på greina så når fuglene kommmer, setter de seg på greina og blir sittende fast!!! Neste dag kommer herr Dust og blir litt sur samtidig som han er glad på grun av at det sitter barn i treet. Men når han er kommet opp stigen tar guttene av seg buksene, hopper ned og springer naken hjem. Ape familien legger en plan og vill ta rotta på herr Dust. Vis du vill vilte resten så les boka.
Skrevet av Roald Dhal, og passer for stille lesning og høyt lesning barn og voksne. anbefales til alle voksne og barn fra 5-12år

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dustene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dypfryst

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
254,- 279,-
 

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
149,- 249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv