Meny

Hundedager

; Hege Mehren (Oversetter)

Serie: En pingles dagbok 4

Gregs drømmesommer består av å sove lenge, slappe av, ingen regler og ingen plikter. Dessverre er ikke mora hans helt enig. Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Om boka

Hilde Røer Johnsrud, deskredaktør

Millioner av lattermilde lesere verden over koser seg over Gregs mange tvilsomme påfunn. Faktisk har forfatter Jeff Kinney klart å trekke så mange unge lesere inn i Gregs univers at han i 2009 ble kåret til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer av Time Magazine - for sin innsats for å få lesevegrere til å lese.

Vår helt Greg er skviset mellom en sjefete storebror og en sippete lillebror; han har velmenende, men helt håpløse foreldre, er ikke så populær på skolen som han synes han fortjener å være (rangerer seg selv som nr. 52 eller 53 på popularitetsskalaen). Han har nerdete venner som ødelegger alle sjanser hos det motsatte kjønn. Og det er aldri hans skyld når ting går galt, det sier seg selv.

Drømmesommer?
Gregs drømmesommer henger i en farlig tynn tråd. Mye tyder på at timevis med dataspill bak nedtrukne gardiner må vike for sunne interesser som morens utflukter til den kommunale stranden, leseklubb og badeferie med bestevennen Rowleys familie. Men alt det er jo så barnslig og strevsomt! Men når foreldrene til Rowley inviterer dem med i den private klubben sin, tar sommerferieutsiktene seg straks litt opp. Særlig når de kommer på den geniale ideen å invitere med Trista, den nye jenta i klassen. Det er bare det at etter fem minutter ved poolen er hun mer opptatt av badevakten enn av Greg og Rowley. Men som Greg formulerer det - om sommeren er det best ikke å være bundet, så det er kanskje like greit?

"Les en klassiker i ferien"
Turen med familien til det kommunale badet går slettes ikke greit. Bare etter runden gjennom herregarderoben var det så vidt Greg ikke mistet synet. Og appetitten. Aldri mer! - resten av sommeren skal han i alle fall tilbringe inne. For eksempel med å se på skrekkfilm sammen med Rowley, i smug i kjelleren. Dessverre gjør filmen om den gjørmete hånda uutslettelig inntrykk, så begge guttene må overnatte på badet. Med lyset på. I et forsøk på å lære guttene om riktig god underholdning, i motsetning til skrekkfilmer, lanserer moren hans den helt aldeles katastrofale ideen om leseklubb. Kan sommeren bli verre?

Reddet av gong-gongen
Heldigvis rekker ikke guttene å komme særlig langt i det ambisiøse leseprogrammet, for plutselig står faren til Rowley i døra, og han er ikke blid. Smoothie - regninga fra den private klubben har kommet, og den er på 83 dollar. Rowley og Greg står plutselig overfor en sommerferie som minner om arbeidsleir. Vann og brød. Hvordan i all verden skal de klare å skaffe 83 dollar?

Sjenerøs humor
Jeff Kinney har en egen evne til å sette ting på spissen, men likevel på en måte som gjør at de aller fleste, små eller store lesere, kjenner seg igjen. Alle Gregs videreverdigheter påkaller latter hos alle tenåringer, eller som noen gang har vært det. Gled dere til fotoalbumet til mora til Greg bakerst i boka - det er en makeløs illustrasjon av forskjellen mellom Gregs sommer som den virkelig var, og hvordan de voksne valgte å se den. Dessverre er det den siste versjonen som vil bli stående for all ettertid.

En seier for lesningen

  • Startet som tegneseriestriper på internett.
  • Internasjonal suksess, fast plass på bestselgerlistene, oversatt til 43 språk. Siste bok i serien kom i et svimlende førsteopplag på 5 millioner eksemplarer i Usa.
  • Bøker til å le HØYT av.
  • Høy grad av gjenkjennelse.
  • Fantastisk treffsikre og morsomme tegninger, og episodiske, korte kapitler.

Fakta