Min side Kundeservice Bli medlem

Kurtby

Kurt og familien hans er på ferie med trucken. De skal til Finland. Men siden Kurt mener at "kart er for pyser" kjører de seg vill og havner etterhvert i en elv. Elva fører dem til Kurtby hvor det bor en sekt som er medlemmer av pingpong-kirken. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Kurt og familien hans er på ferie med trucken. De skal til Finland. Men siden Kurt mener at "kart er for pyser" kjører de seg vill og havner etterhvert i en elv. Elva fører dem til Kurtby hvor det bor en sekt som er medlemmer av pingpong-kirken. Sekten har nettopp mistet pastoren sin, og hyller Kurt som sin nye leder. Kirsti Brud er et viktig medlem av sekten og hun hjelper Kurt til å finne seg til rette.

Medlemsvurdering:
Truckfører Kurt er tilbake. Endelig tilbake får vi si, og nå med enda mer brodd og voksen stil enn tidligere. Kurt må ta ferie fra jobben selv om han ikke vil det selv og havner etter et uhell i den svenske byen Kurtby hvor Kristi Brud har tatt kommandoen og en skjeggete Kurt blir tatt imot som stedets nye Pastor. Det er svært tydelige paralleller til virkelighetens Kristi Brud og de tragiske hendelsene som skjedde i Knutby for noen år siden. Den beksvarte humoren hvor Loe tydelig tilkjennegir hva han syns om religiøse fanatikere er svært voksen i stilen, all den tid boken hele tiden lener seg til hendelsen fra Knutby-affæren. Likevel er det mye moro her også for de unge, selv om Loe nesten har laget en ungdomsbok, og ikke en barnebok. Kim Hjorthøis tegninger underbygger Loes fantastiske humor og gjør timene med Kurt til en festkveld for alle lesere.

larsli

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202299118
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Serie
Kurt 5

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

N
Niko E. – 28.09.2020

– Fantastisk bok, forsvarlig bokhandel!

A
Anneks – 25.12.2009

– Vi blir med Kurt og hans noe spesielle familie på ferie. De skal egentlig til Mummidalen i Finland, men kjører seg vill og havner i Kurtby, der de møter en mystisk sekt, tilhengerne av Ping-Pong-kirken. Sekten har nettopp mistet sin første (og eneste) pastor og velger Kurt som sin nye leder. Kurt blir temmelig opptatt av sin nye maktposisjon, mens resten av familien prøver å pønske ut en måte å rømme fra Kurtby på. "Kurtby" er forkledd som en barnebok, men appellerer nok minst like mye til voksne som har fulgt med på nyhetene de siste årene. Erlend Loe leser og forteller på sitt eget underfundige vis. Boka er morsom og barnslig, men med en herlig sarkastisk snert.

k
kattejenta – 20.06.2009

– Etter å ha sett den hysterisk morsomme "Kurt blir grusom" på dvd, fikk jeg veldig lyst til å lese denne boka. Det handler om Kurt og familien som skal reise på ferie. Den blir helt annerledes enn hva de hadde tenkt. Personene er litt annerledes i boka her enn i filmen, men Kurt er seg selv lik. De skal egentlig til Finland og se på mummitrollene i Mummidalen. Så langt kommer de ikke. De kjører med trucken. Den havner i en elv, og den fører dem til en by som heter Kurtby. Der havner Kurt på kjøret igjen. Etter å få slått hodet sitt, blir han helt annerledes. De personene som bor der er helt sinnssyke, og alle unntatt Kurt prøver hardt å flykte fra denne byen. Kurt har nå helt forandret personlighet, så da er det ikke så lett å få ham til å bli vanlig igjen. Dette er en veldig morsom bok. Jeg leste den ferdig på en kveld, så de som liker en litt sær humor, bør lese denne.

l
larsli – 24.10.2008

– Truckfører Kurt er tilbake. Endelig tilbake får vi si, og nå med enda mer brodd og voksen stil enn tidligere. Kurt må ta ferie fra jobben selv om han ikke vil det selv og havner etter et uhell i den svenske byen Kurtby hvor Kristi Brud har tatt kommandoen og en skjeggete Kurt blir tatt imot som stedets nye Pastor. Det er svært tydelige paralleller til virkelighetens Kristi Brud og de tragiske hendelsene som skjedde i Knutby for noen år siden. Den beksvarte humoren hvor Loe tydelig tilkjennegir hva han syns om religiøse fanatikere er svært voksen i stilen, all den tid boken hele tiden lener seg til hendelsen fra Knutby-affæren. Likevel er det mye moro her også for de unge, selv om Loe nesten har laget en ungdomsbok, og ikke en barnebok. Kim Hjorthøis tegninger underbygger Loes fantastiske humor og gjør timene med Kurt til en festkveld for alle lesere.

S
S – 11.10.2008

– Denne gangen reiser Kurt og familien på sommerferie. Kurt er som kjent truckfører, men denne gangen må han slite seg gjennom selve fellesferien. Familien bruker Kurts truck, og kommer seg til Sverige. Loe har virkelig toppet historien om Kurt, der satiren, det absurde og den sorte humoren er mer ypperlig enn noen gang. Språket er lekent, syrlig og samfunnskritisk, og fungerer like godt som alltid. Kurt har tidligere kokt hodet, støvsugd verden, forsøkt legeyrket og vært grusom. Denne femte boken er minst like original og "frisk" som sine forgjengere, noe som vil imponere leseren stort. Loe slutter aldri å imponere med sin skrivestil og pussige historier, og man kan ikke annet enn å be om at han aldri slutter! "Kurtby" anbefales sterkt!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kurtby:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv