En julefortelling

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid. ... Resultatet er både lekent og fornyende»

Vårt land

Ebenezer Scrooge elsker penger og hater julen. På julekvelden sitter han venneløs og alene i det store, kalde huset sitt. Nå har Erlend Loe og Lisa Aisato gitt nytt liv til den klasssike fortellingen.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Nytt liv til tidløs klassiker

I en helt annen tid skrev Charles Dickens folkelivsskildringer fra London, og av de aller mest kjente fortellingene hans finner vi En julehistorie. En klassiker som har blitt gjenskapt på film igjen og igjen. Og ikke minst har den satt sitt spor i noe vi alle har lest. Det er nemlig ikke tilfeldig at Onkel Skrue heter det han heter. Hovedpersonen hos Dickens herr Scrooge, er en mann som elsker penger, men hater julen …

Erlend Loe har skrevet romaner for både voksne og barn i tretti år. Med Naiv super, Doppler og bøkene om truckføreren Kurt har gledet lesere i alle aldre. Nå har han oversatt og gjendiktet fortellingen og gjort det til en fortelling for vår tid, en fortelling med et språk barna kan lese selv eller som han selv sier i forordet:

Målet har vært at teksten skal være et godt sted å være både for store og små. Likevel må nok de minste strekke seg litt og bli forklart et og annet underveis. Det synes jeg bare er en fordel, for det var slik mine foreldre leste for meg. Kom vi til noe jeg ikke hadde grunnlag for å forstå, så forklarte de det, og jeg ble litt klokere og vi kunne fortsette. Fremdeles syns jeg det er akkurat dette som gjør høytlesning til en suveren måte å være sammen på.

Lisa Aisato er en av våre mest kjente illustratører. De siste årene har hun illustrert noen av de mest leste bøkene i Norge som Maja Lundes Snøsøsteren og Solvokteren samt Linn Skåbers vakre bøker Til ungdommen, Til de voksne og Til oss. Denne gangen har hun gitt nytt liv til fortellingen med sine vakre og varme illustrasjoner. Noe som gjør at dette er blitt en julefortelling man kan samles om for høytlesing jul etter jul

Fra handlingen:

Ebenezer Scrooge elsker penger og hater julen. På julekvelden sitter han venneløs og alene i det store, kalde huset sitt. Ute glitrer snøkrystaller i lyset fra vinduer hvor familier koser seg med julematen. Scrooge går og legger seg, men han får ikke sove i fred. I løpet av natten får han besøk av ikke bare ett, men tre spøkelser. De tar ham med på reiser gjennom natten og tiden, og Scrooge ser at ingenting er som han trodde, alt han vet blir snudd på hodet, og kanskje er det likevel en mening i å bry seg om andre?

Charles Dickens julefortelling er en tidløs klassiker som kan leses av hele familien. Jul etter jul.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
140
ISBN
9788248929666
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
A christmas carol
Format
28 x 25 cm
Nr
8210373

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid. ... Resultatet er både lekent og fornyende»

Vårt land

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En julefortelling:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Glasskongen
3 for 2

Glasskongen

Inger Merete Hobbelstad
Innbundet 
199,- 349,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Atlas
169,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 
Til oss
169,-

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv