Min side Kundeservice Bli medlem

En julefortelling

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Ebenezer Scrooge, lille Tim og Bob Cratchit er velkjente personer fra Charles Dickens' store juleklassiker. Den handler om egoistiske Scrooge som blir hjemsøkt av tre ånder. De får ham til å skjønne hva som egentlig betyr noe i livet - og hva som er julens sanne glede. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Ebenezer Scrooge, lille Tim og Bob Cratchit er velkjente personer fra Charles Dickens' store juleklassiker. Den handler om egoistiske Scrooge som blir hjemsøkt av tre ånder. De får ham til å skjønne hva som egentlig betyr noe i livet - og hva som er julens sanne glede.

Medlemsvurdering:
Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

basto

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202316938
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
A christmas carol

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Medlemmers vurdering

H
Heidi – 20.12.2022

– Utdrag av lydebøken fra 2022 er feil. Det er ikke den du fikk med kjøp! Jeg er veldig misfornøyd og føler meg lurt!

b
basto – 24.01.2010

– Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

e
eva – 05.12.2008

– I "A Christmas Carol" eller "en julefortelling" som den heter på norsk, møter vi grinebiteren og gjerrigknarken Ebenezer Scrooge. Historien minner oss på at vi aldri må tillate oss at våre hjerter blir kalde og harde (det gjelder kanskje mest oss voksne?). Det fører bare til ensomhet og gleder verken andre eller oss selv. Scrooge støter alle bort med sitt iskalde hjerte. Etter at han blir gjemsøkt av ånder som viser ham hvem han er, hvem han var, og hvordan det kunne ha vært, blir han skrekkslagen og ønsker oppriktig å forandre seg. Selv om historien ble skrevet i 1843, er den like aktuell i dag. Det er radioteateret som står for innspillingen, hvilket vil si at det er mer som et hørespill, med musikk og stor innlevelse. Vi kunne alle trenge å høre denne historien fra tid til annen som en påminnelse om å være godhjertede og varme.

L
L.H. – 12.03.2006

– I romanen "en julefortelling" av Charles Dickens møter vi Ebenezer Scrooge. Han er en gjerrigknark av verste sorten som hater alt og alle. Og det han hater mest er julen og alt som følger med den. Mens alle andre er hjemme å feirer, sitter Ebenezer på det isklade, strømløse kontoret sitt og jobber. Mens han sitter å tenker, dukker plutselig et gjenferd dekket med en lang, lang lenke opp. Ebenezer blir veldig redd, men gjenferdet sier han kommer med fredelige hensikter, og dermed begynner det å vise Ebenezer hvordan livet hans kunne ha blitt hvis han ikke hadde vært slik en kald og gjerrig person.
Denne boka er en klassikker! Den tar opp et viktig tema om hva julen egentlig handler om på en veldig interessant måte. Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på En julefortelling:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv