Min side Kundeservice Bli medlem

Hamlet

One dark night, Hamlet sees a ghost. It is his dead father, who claims he was murdered by Claudius, the new king. But did Hamlet really see a ghost, or did he just imagine it? And if he did see a ghost, was it telling him the truth? Hamlet plans to avenge his father by killing Claudius. Les mer

Logg inn for å se din bonus

One dark night, Hamlet sees a ghost. It is his dead father, who claims he was murdered by Claudius, the new king. But did Hamlet really see a ghost, or did he just imagine it? And if he did see a ghost, was it telling him the truth? Hamlet plans to avenge his father by killing Claudius. But the man he stabs isn’t Claudius, as he thinks, but his girlfriend’s father. So the wrong man dies. So much tragedy, but there is more to come. Who else will die an untimely death? And who will live to tell the tale?

Medlemsvurdering:
Hamlet er det lengste og mest mystiske stykket av Shakespeare. Det var uvant for meg å lese skuespill, siden jeg til vanlig leser krim, men jeg ble overasket over hvor lett det var. Hamlet er en tragedie og alt handler om hevn. Hamlet handler om den danske prinsen Hamlets kamp for å hevne faren. Hamlet møter spøkelset av sin far, som forteller ham at hans far ble myrdet av sin egen bror, som nå er konge. Resten av stykket synes jeg dere selv bør oppleve. Men her er det alt: Spenning, humor, intriger etc. Jeg skal ikke nevne slutten, selv om de fleste vet åssen Hamlet slutter, men det jeg kan si er at det er en rettferdig slutt. Språket er litt tungt, mange gamle engelske ord. Så den er nok litt vanskelig å lese for de aller minste, men jeg anbefaller den for alle over barnetrinnet.

Guildenstern

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Baker Street Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
ISBN
9781912464319
Utgivelsesår
2021
Format
20 x 14 cm

Medlemmers vurdering

k
k – 26.10.2008

– Denne gripende historien om Hamlet og farens spøkelse er et av mange på mesterverk listen til W.Shakespeare. Boken er spennende og viser forholdet mellom to brødre og setter det på prøve når den ene broren gjennom et møte med farens spøkelse får vite at broren hans myrdet faren. Han begynner med ett å planlegge en grusom hevn, for å ære faren og gi broren det han fortjener. Men det er så klart komplikasjoner med denne hevnaksjonen ved at Hamlet selv begynner å bli noe forstyrret og bedømmingsevnen hans blir kraftig svekket. Dette er en spennende bok med noe vanskelig språk for den som ikke tidligere har lest noen av Shakespeare sine verk.

L
Litteraturelsker – 05.04.2008

– Prinsen av Danmark vender tilbake etter flere år i utlandet, og denne kjente historien begynner. Noen har sagt at man ikke kan gå gjennom livet uten å ha lest Hamlet; og dersom den skal leses/høres bare en gang, er dette en flott utgave. Denne er som radioteateret, med flere skuespillere som gir vakkert liv til denne velkjente tragedien. Det ultimate er selvsagt å få oppleve Hamlet på scenen; men denne utgaven er så absolutt det andre beste! Det finnes også filmer om denne stakkars prinsen, men de gir så absolutt ikke den samme opplevelsen... Denne utgaven kan lyttes til igjen og igjen; og stadig gripes lytteren av noe nytt...

G
Guildenstern – 27.02.2005

– Hamlet er det lengste og mest mystiske stykket av Shakespeare. Det var uvant for meg å lese skuespill, siden jeg til vanlig leser krim, men jeg ble overasket over hvor lett det var. Hamlet er en tragedie og alt handler om hevn. Hamlet handler om den danske prinsen Hamlets kamp for å hevne faren. Hamlet møter spøkelset av sin far, som forteller ham at hans far ble myrdet av sin egen bror, som nå er konge. Resten av stykket synes jeg dere selv bør oppleve. Men her er det alt: Spenning, humor, intriger etc. Jeg skal ikke nevne slutten, selv om de fleste vet åssen Hamlet slutter, men det jeg kan si er at det er en rettferdig slutt. Språket er litt tungt, mange gamle engelske ord. Så den er nok litt vanskelig å lese for de aller minste, men jeg anbefaller den for alle over barnetrinnet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hamlet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv