Meny
 

Pippi Langstrømpe går om bord

; Ingrid Vang Nyman (Illustratør) ; Agnes-Margrethe Bjorvand (Oversetter)

Pippi Langstrømpe er sterk og rik, og hun gjør akkurat det hun har lyst til. Det er 70 år siden den første boka om Pippi kom ut, og det må feires! Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Pippi Langstrømpe er sterk og rik, og hun gjør akkurat det hun har lyst til. Det er 70 år siden den første boka om Pippi kom ut, og det må feires!

Pippi bor alene i villa "Utsikten", men hun er ikke ensom, for vennene Tommy og Annika kommer ofte på besøk. Historiene om Pippi får stadig nye generasjoner barn til å le høyt, og i denne nye, friske oversettelsen har bøkene fått et skikkelig løft. Pippi er forløperen til all verdens moderne pinglelitteratur, og hun er en glimrende motvekt til alle Disney-prinsessene barna er omgitt av – rett og slett et nødvendig forbilde for alle jenter!

Det skjer alltid noe morsomt
Pippi finner alltid på noe sprøtt, det er derfor Tommy og Annika løper bort til villa Villekulla så snart de kan. Sammen med vennene sine kjøper Pippi mer godteri enn noe annet barn noen gang har gjort. Hun temmer slemme menn og ville dyr på markedet, og hun tar med seg Tommy og Annika til en øde øy. Til slutt går Pippi ombord på skipet Hoppe-Dora for å bli med pappa Efraim til sjøs, men i siste sekund skjer det noe overraskende.

Sterk og sårbar
Lest med voksne øyne er historiene om Pippi også såre og litt vonde. Da jeg var liten husker jeg tydelig hvor misunnelig jeg var på Pippi som fortalte seg selv at hun måtte gå å legge seg – nå jubler fortsatt jentene mine, men selv får jeg nesten klump i halsen. Pippi er både sterk, tøff og rik – men også sårbar og utenfor på en grunnleggende måte. Dette er stor litteratur som har tålt tidens tann på en overbevisende måte.

Fakta