Min side Kundeservice Bli medlem

Maltesergåten

En av Oslos største gullsmedforretninger blir tømt for varer under et innbrudd. De tre vennene Cecilia, Leo og Une legger ut på en nervepirrende jakt etter ransutbyttet. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hva er det med den underlige gjesten på pensjonatet? Hvorfor leser han en avis som er et helt år gammel? Cecilia, Leo og Une aner konturene av et nytt mysterium.

Faren til Cecilia driver et pensjonat, og Ceciliahjelper til med frokostserveringen. en dag legger hun merke til at en av gjestene leser en gammel avis. Den er fra sommeren før, og forsida handler om et stort ran av en gullsmed. Cecilia og vennene finner ut at verdier for millioner av kroner ble stjålet, inkludert en uvurderlig klokke. Malteserklokken, som den ble kalt, var gitt i gave fra en konge, og var verdt fem millioner kroner alene. Uheldigvis var den levert inn for vedlikehold akkurat da gullsmeden ble ranet. Men hvorfor skulle noen være interessert i å lese om ranet så lenge etterpå?

Fortidas hemmeligheter
Snart skjønner de at det finnes en mulig sammenheng - og en ganske skummel sammenheng. Levi Hildonen ble dømt for ranet, og nå har han rømt fra fengselet. Bildet av rømlingen i avisen viser en skummelt utseende mann med ubehagelige øyne – og attpåtil kan Gamle Tim fortelle at Levi Hildonen vokste opp rett ved pensjonatet! Gården han vokste opp på har stått tom lenge, og forfallet har satt sine tydelige spor. Cecilia, Leo og Une er helt sikre: De må undersøke gården. Heldigvis har de med seg Egon, hunden til Une. De kommer seg inn via kjelleren, og spenningen stiger ettersom de tar seg gjennom det for lengst fraflyttede huset. Inne på et rom som tydeligvis har vært brukt som soverom gjør de et funn: Noen har lagt igjen en bussbillett - for bare noen dager siden.

Mørke labyrinter
Leo og Une hjelper Cecilia med å flytte sakene sine opp i tårnværelset. Hun har sovet i et av hotellrommene i første etasje mens de pusser opp leiligheten hun deler med faren, men hun har ikke sovet godt. Noe eller noen har romstert utenfor rommet hennes på natta. Leo prøver å tømme skuffene hennes for å pakke dem ned - men en av skuffene har hengt seg opp i noe. Tapet fast oppunder skuffen henger et papir og en nøkkel. Papiret ser gammelt ut, men nøkkelen er ny og fin. Hvilken dør kan det være at den passer til? Cluegjengen kommer snart på sporet, og etterforskningen fører dem igjen ut på farlige eventyr. De finner ranernes skjulested, men vil ranerne finne dem før de kommer seg unna ...?

Funnet Formen
I Maltesergåten har Jørn Lier Horst virkelig funnet formen som ungdomsbokforfatter. Spenningskurve og tempo er upåklagelig, og han bygger opp en intrikat høk over høk-historie, til stor glede for unge lesere. Historien om moren til Cecilia, som ble funnet druknet sommeren før, løper i bakgrunnen også i denne boka. Kanskje vil tiden bidra til å avsløre hva som egentlig skjedde da hun forsvant - den som leser får se!

Nettopp tiden er en viktig faktor i denne boka. Lier Horst introduserer leserne for interessante filosofiske problemstillinger på en lettfattelig og konkret måte. Cecilia tolker Augustins utsagn om tiden dithen at tiden er noe man må ta i bruk - og gyver løs på spennende oppdrag. Heldigvis kan man med fordel også bruke tida til å lese en god bok i sommer, og vi anbefaler Maltesergåten!

Full klaff med Clue
Jørn Lier Horst hadde lyst til å gjenskape leselysten han selv opplevde i tenårene og bestemte seg for å skrive en skikkelig spenningsserie for ungdom. Og vi kan trygt si at han har truffet blink. Den første boka i serien har fått strålende kritikker og forlaget måtte raskt bestille et nytt opplag av boka!

Har du fått med deg den første boka i serien?

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
170
ISBN
9788248911531
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Maltesergåten
Format
21 x 15 cm
Nr
8009732
Serie
Clue 2
Clue som tegneserie 2

Om forfatteren

Jørn Lier HorstForuten å være forfatter er Jørn Lier Horst også politimann. Han er ansatt som etterforskningsleder ved politiet i Vestfold og bor i Stavern. Horst er i dag en av Norges fremste kriminalforfattere for voksne.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Maltesergåten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
409,- 449,-
 

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
100,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv