Meny
Mysteriet med trusselmeldingene

Mysteriet med trusselmeldingene

Serie: Blålys 4

Hanne Kristin Rohdes serie for ungdom har raskt fått mange lesere. Denne gangen må Astrid både finne ut hvem som sender rasistiske trusselmeldinger til Yusuf, og hvem som kastet kattunger i søplecontaineren. Les mer
Vår pris
244,-
Spar
35,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 244,-
Spar: 35,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Spenning!

Hanne Kristin Rohdes serie for ungdom har raskt fått mange lesere. Denne gangen må Astrid både finne ut hvem som sender rasistiske trusselmeldinger til Yusuf, og hvem som kastet kattunger i søplecontaineren.

Under en fotballkamp på skolen havner Yusuf og en spiller på det andre laget i tottene på hverandre, og Yusuf får rasistiske kommentarer slengt etter seg. Yusuf og klasselaget i 8A vinner kampen og skolepokalen. Men etter kampen oppdager den andre spilleren, som heter Trond, at noen har skåret opp dekket på sykkelen hans - med Yusufs lommekniv.

Kniven som forsvant
Trond blir forståelig nok rasende på Yusuf. Hjemme hos Astrid er Yusuf fortsatt sint etter det som skjedde. Han tror Trond har lurt ham i en felle. Samtidig er det noe som ikke stemmer: For den dagen da noen kan ha rappet lommekniven fra ham i garderoben, var ikke Trond på trening.Samtidig har Yusuf og familien begynt å motta trusselmeldinger på mobilen, og de ber faren til Astrid om hjelp. Simon velger å gå til politiet. 

Kattungene
Morgenen etter er Astrid på ridetur i Maridalen da en bil råkjører forbi henne. Hesten Rocky værer at noe er galt, og straks etterpå finner Astrid en plastpose med fem kattunger i en container like ved. To er døde, de tre andre lever så vidt det er. Hvem i all verden er det som kan få seg til å kaste levende kattunger i en plastsekk, i søpla? Astrid blir ordentlig opprørt.

Snart viser deg seg at mysteriet med kattungene har forgreininger til hatmeldingene som Yusuf mottar.

 

"Samfunnsaktuelt tema og passe mye spenning for barn i bokslukeralderen." 
Aftenposten (sagt om serien)

 

«En virkelighetsnær og aktuell krimroman... Blålys-serien tar også opp i seg Astrids sjette sans, en slags lydhørhet overfor små, nesten usynlige signaler, og er filosofisk i måten ungdommene snur tankemønstre og vender situasjoner opp-ned for å finne motiver, alternativer og løsninger.» 
Periskop (sagt om serien)

 

Fakta

Utdrag