Min side Kundeservice Bli medlem

New York-mysteriet

New York-mysteriet er den fjerde boken i serien om Kunstdetektivene, som byr på både spenning, reiseskildringer og fakta på èn gang.
- Sitter ikke du i fengsel? spør mamma. Det er egentlig et idiotisk spørsmål. Les mer

129,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

New York-mysteriet er den fjerde boken i serien om Kunstdetektivene, som byr på både spenning, reiseskildringer og fakta på èn gang.
- Sitter ikke du i fengsel? spør mamma. Det er egentlig et idiotisk spørsmål. - Slapp fri. Ekstremt god oppførsel. Pluss at noen betalte litt ekstra for å få meg ut. Det er bare å flæsje litt med dollarsedlene nedi araberland, så ordner det meste seg. - Hvem ville ha deg fri, da? spør jeg. - Du spør for mye, lillegutt, sier Ronald. Jeg kjenner det drepende blikket hans bak de mørke solbrillene. Jo, jeg må ha sett han i går kveld. I alle fall snurten hans. - Hvordan visste du at vi skulle hit? Følger du etter oss? spør mamma.
Denne gangen har onkel William spandert tur på hele familien til New York, Og søsknene Sissel, Thor og David regner med at det skal bli en morsom og opplevelsesrik storbyferie.
Opplevelsesrik blir den også, men mye skumlere enn noen av dem hadde tenkt seg.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242130846
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Serie
Kunstdetektivene 4

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

L
Lille søss – 01.10.2008

– David og hans familie Bergvik havner igjen i et nytt kunstmysterium, denne gangen i New York. Hovedpersonen i denne boken heter David. Denne familien ble lurt til å stjele et kunstmaleri. Dette første også til at de holdt på å bli støpt. Boka er lettlest fordi det er bilder og lite skrift på hver side. Dette er ikke den eneste boken. Det er flere bøker i denne serien som er like bra som denne. Dette er ikke bare en lettlest bok, den er også underholdende, og jeg ser ikke noen grunn til å ikke lese "New York-mysteriet". Denne boken passer alle barn fra 10 til 13 år. Anbefales!

-
-stefan – 29.07.2005

– I 'New York-mysteriet' møter vi kunstdetektivene for fjerde gang. Denne serien er en spenningsserie for de yngre, som i tillegg til spenningen byr på reiseskildringer og fakta. Søsknene Sissel, Thor og David er på tur til New York sammen med mamma og pappa. Onkel William har tatt de med, han hadde noen bonuspoeng å bruke opp og har spandert. Ikke spesielt overraskende blir det ikke akkurat en avslappende storbyferie på familien. Vi er ikke mange minuttene ut i historien, før en gammel kjenning av familien dukker opp. Han har ikke gode hensikter. Onkel William forsvinner raskt under frokosten fordi han får en telefon. Dermed er vi i full gang med mysteriet. Spennende og lærerikt, joda, men heldigvis med hovedvekt på spenningen. Ferien blir langt mer opplevelsesrik en de forestilte seg, og også mye skumlere. Bjørn Sortland viser til fulle at han har et godt grep om fortellerkunsten. Aksel Hennie, skuespilleren som er kjent fra filmer som 'Johnny Vang' og 'Buddy', leser. Noe han gjør glimrende, han drar veksler på sine skuespillertalenter og gir fortellingen dramatikk og nerve.

A
AlexanderKG – 10.05.2005

– Etter å ha lest denne boken mener jeg at det ikke er så mange unnskyldninger for ikke å lese den, om du har barn. I korte trekk handler boka om en vanlig, gjennomsnittlig barnefamilie som tar seg ferie i New York. Men det er så mye mer i horisonten. I løpet av de første dagene støter de på en filmskaper, som tilbyr dem å være skuespillere i hans nye film. Dette er familien enig om at er en god avtale, så de blir med. Det skal vise seg å være fatalt. Mannen er så mye mer enn en filmskaper. Han har hensikter, onde hensikter. Plutselig er de havnet i et ordentlig kunstmysterium. Mannen de trodde var filmskaper, viser seg å være tyv. Familien må begi seg ut på et intens jakt for å avsløre tyven for politiet.
Som vanlig har Bjørn Sortland skrevet en spennende, drivende og fantasirik bok. Vi får følge familien fra de første, vanlige ferietimene, til et kunsttyveri og videre til en grusom brann på hotellet deres. Har du barn mellom 6 og 10 år, burde denne boka være et godt valg!

H
HV – 15.01.2005

– Dette er fjerde bok om familien Bergvik. De bestemmer seg for at de neste 5 årene skal de feriere en kjent sted i hver verdensdel. På feriene ramler familien stadig bort i mystiske og skumle episoder. Hvert eneste sted blir kjente kunstverk stjelt, og familien må hjelpe til for å løse mysteriet. Denne gangen har de reist til New York for å kose seg sammen i storbyen. De skal besøke Empire State Building, MOMA(Museum Of Modern Art) og nyte dagene som turister. Men helt som planlagt går det ikke! Det hele starter med at Thor, lillebror i familien, ser en mann han kjenner fra tidligere mysterieferier. Dette er en bok som er både spennende og artig. Du kan lære masse om de ulike stedene og om kjente kunstverk. Det kan være lurt å lese de andre mysteriene først. "New York-mysteriet" snakker en del om det som har skjedd i de 3 første bøkene. Venezia-, Luxor- og Ankor-mysteriene heter de. Jeg likte boka kjempegodt. Det er flotte tegninger inni så det går fort å lese boka. Passer for 10 år og eldre, men er du yngre og interessert i spenning....så kan du jo få en voksen å lese for deg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på New York-mysteriet:

Se flere

Logg inn

Handlekurv