Meny
 

Operasjon Bronseplass

; Hans Jørgen Sandnes (Illustratør)

Serie: Detektivbyrå nr. 2 7

Hvem har stjålet Hugo Rodin?

Den over hundre år gamle bronsestatuen av Hugo Rodin forsvinner plutselig fra parken i Elvestad. Detektivbyrå nr. 2 tar saken, og sammen med Åtto følger de det eneste sporet de har
et fotavtrykk av skomerket TI-X. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
100,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 100,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Den over hundre år gamle bronsestatuen av Hugo Rodin forsvinner plutselig fra parken i Elvestad. Detektivbyrå nr. 2 tar saken, og sammen med Åtto følger de det eneste sporet de har; et fotavtrykk av skomerket TI-X.

Hvem har tatt Hugo, og hvorfor i all verden vil noen stjele en gammel bronsestatue? Tiril og Oliver tar saken, godt hjulpet av detektivhunden Åtto. Det eneste sporet på åstedet, altså der hvor statuen ble stjålet, er et fotavtrykk. Midt på avtrykket kan man se bokstavene TI-X. Tiril og Oliver følger sporet, bokstavelig talt. Først tar de turen innom skobutikken der de finner ut hvordan skoene som setter slike avtrykk. De finner også ut at man kan regne ut ca hvor høy noen er utfra skoavtrykket. Så begynner de å lete etter noen som kan ha motiv for å stjele statuen, og som har riktig type sko.

Krim-vri
Akkurat som i krim for voksne, er det en morsom vri også i denne historien – det er ikke nødvendigvis sånn som du tror! Detektivbyrå nr 2 byr på trygg spenning for nye lesere, like egnet til høytlesning som til å lese selv. Bakerst i boka finner du et etterord som inviterer leseren til å teste egne detektivferdigheter – kan du for eksempel finne tre av høyreskoene til Bernhard Knark, som hunden hans har stukket av med? Eller fru Surkes bronsemedalje i sleggekast?

Hvem passer boka for?
Bøkene om Detektivbyrå nr 2 byr på trygg spenning, passe for aldersgruppa 6-9 år.

Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes' detektivserie har på rask tid etablert seg som en bestselgende serie for yngre lesere. Jørn Lier Horst skriver spennende og virkelighetsnær krim fra den lille byen Elvestad, og Hans Jørgen Sandnes utfyller fortellingene med sine fargerike og detaljerte illustrasjoner.

 

Fakta