Meny
 
Rivertongåten - 
      Jørn Lier Horst

Rivertongåten

Serie: Clue 7

Under de nederste greinene på et grantre i skogen finner Cecilia, Leo, Une og hunden Egon en gammel, mystisk trekasse. Før de får mulighet til å åpne den, kommer det noen svartkledde menn som henter den med seg rett foran nesen deres. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Det store ranet
I lyset fra fyrlykta er det noe som glimter borte i svingen. Cecilia, Leo og Une må undersøke hva det er som lyser. De finner en sti innover i skogen, merket med reflekser.

Cecilia og vennene blir nysgjerrrige – hvor leder merkingen? Under de nederste greinene på et grantre i skogen finner de en mystisk trekasse. Før de får mulighet til å åpne den, kommer det noen svartkledde menn som henter den med seg rett foran nesen deres. Hva inneholdt kassa, og hvorfor var den gjemt i skogen?

Første clue
Den første ledetråden - det første cluet - for å finne ut hvem mennene er og hva som er i kassa, er ordet «Riverton», som sto skrevet på kasselokket. Barnas etterforskning fører dem til den gamle Doktorgården, som pleier å stå tom. Cecilia, Leo og Une kommer seg inn og finner flere kasser av samme type som den de så ute i skogen. I kassen, under noen sammenkrølla eksemplarer av Fredikstad Blad, fant de finlandshetter og våpen. Det er tydelig at de som eier kassene ikke har godt i sinne.

Snøstormen
Jørn Lier Horst skrur opp spenningsnivået flere hakk i det en snøstorm treffer Skutebukta. Stormen fører til at mobilnettet faller ut, og brått kommer det to fremmede menn inn på pensjonatet … Horst er en engasjert forteller, og denne historien akkurat perfekt for lesere i slukealderen. Ved hjelp av nysgjerrighet og deduksjon klarer Cecilia, Leo, Une og Egon nok en gang å løse flokene, og leserne henger gjerne med fra den ene spenningstoppen til den neste.

Hvem passer boka for?
Rivertongåten byr på stor spenning og er en av de meste intense bøkene i CLUE-serien. Disse bøkene passer perfekt for lesere i aldersgruppa 10-12 år.

Som i de andre bøkene har også denne historien et filosofisk bakteppe. Her er det René Descartes og hans kjente utsagn: «Cogito, ergo sum Jeg tenker, altså er jeg» som blir problematisert.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 157
ISBN: 9788248916109
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 15 cm
Nr: 8063338
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger