Min side Kundeservice Bli medlem

Georgs magiske medisin

Medisinen som gjør underverker med ufyselige bestemødre.
Georg Krankys bestemor er ikke som andre søte og snille bestemødre.

Hun er nifs og syter og klager og knurrer og bråker og blander seg opp i alt mulig. Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Medisinen som gjør underverker med ufyselige bestemødre.
Georg Krankys bestemor er ikke som andre søte og snille bestemødre.

Hun er nifs og syter og klager og knurrer og bråker og blander seg opp i alt mulig. Georg vil gi henne en lærepenge.

Så da hun skal få medisinen sin, lager han en boblende, frådende, magisk medisin, som garantert sender henne gjennom taket ...

Roald Dahl er verdens kanskje mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger.

Medlemsvurdering:
Passet perfekt å lese for min 6-åring nå i forkant av teaterforestillingen på Riksteateret. Udødelig denne boka :)

Mona

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
105
ISBN
9788205479784
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
George's marvellous medicine
Format
24 x 18 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

P
Pippi – 10.03.2021

– 9-åringen elsket denne boken og syns den var fantastisk. Selv syns jeg den kunne vært kortet ned med hell.

M
Mona – 01.10.2018

– Passet perfekt å lese for min 6-åring nå i forkant av teaterforestillingen på Riksteateret. Udødelig denne boka :)

A
ASTRID ØIE Tveit – 07.08.2017

– Kjempe morsom for både barn og voksne

I
I – 20.02.2017

– Denne ble raskt en favoritt hos både 6 åringen og 9 åringen. Morsom og underholdende.

A
Anita H. Lindland – 25.10.2016

– Denne boka åpner latterdøra hos både min datter og meg. Ekte kvalitetstid, anbefales!

S
Sonja – 30.08.2016

– Fengende

M
Mari – 07.07.2016

– Historien om Georg, hans grusomme bestemor og den magiske medisinen er like morsom for store som små. Gøyale illustrasjoner og passelig lange kapitler for å lese på sengekanten.

S
SAS – 09.10.2009

– Det som fascinerte meg med med Roald Dahl som barn var hvordan språket var rikt, samtidig som jeg følte at det var på et nivå som ikke gjorde dette til barnebøker. Det er perfekte lettlestbøker som er korte, men samtidig gir de ikke en barnslig opplevelse for dem som vil lese dem. Samtidig egner den seg fint for dem som ikke har lært seg å lese ennå, som høylesning, siden den er utrolig vittig, og mye rart og fantasifullt skjer. Jeg leste denne mange ganger som barn/ungdom, og nøt den virkelig. Absolutt en bok som jeg vil anbefale, men ikke for dem som er helt voksne.

P
P – 23.06.2008

– Roald Dahl er barneforfatteren over alle barneforfattere, og jeg kan fremdeles huske høydepunktene fra Georgs magiske medisin 15 år etter jeg leste den. Dahls fargerike språk har blitt godt ivaretatt av oversetter Ragnar Hovland, og selvom dette er en bok beregnet på barn blir ikke språket for barnslig. Georg og bestemoren vet å underholde, og dette er en bok som er underholdende både for barn og voksne. Men jeg vil anbefale alle ansvalige foreldre å gjemme vekk det som er av medisiner og farlige midler i forkant av boklesingen, sjangsen for at det blir noe forsøk på medisinlaging er ganske stor!

B
Betta – 16.04.2006

– Georgs bestemor er et monster. Hun er ufyselig! Georg hater henne virkelig og har ikke noe imot om hun forsvinner. En dag da moren og faren til Georg ikke er hjemme, får han en ide. Han vet at han må gi henne medisin klokken 11. Han har da over en time på seg til å utføre det. Han skal lage en ny medisin som skal renske henne ordentlig. Han blander oppi alt mulig han finner. På slaget elleve gir han bestemoren medisinen han har laget (som inneholder alt fra sminke til maling til dyremedisiner). Effekten er ikke som han trodde. Hun begynner å vokse. Til slutt er hun så høy som det tre etasjers huset deres. Georgs far blir vill når han ser det. Ikke sint, men vill etter at de skal produsere mer som kan brukes på dyrene. Morsom bok! Kjent Roald Dahl stil; litt stygg humor og lett skrevet. Den egner seg, som fleste Roald Dahl barnebøkene, seg til alle mellom fem og hundre år. Jeg vil anbefale veldig sterkt!!

T
Therese – 13.04.2006

– "En heksete, avskyelig, gammel kjerring" er ordene Georg bruker for å beskrive bestemoren sin. Helt ubegrunnet er det vel ikke, - hun er ikke akkurat spesielt snill mot ham! En dag finner han på noe lurt: Han vil lage en helt ny medisin til henne som enten vil gjøre henne helt frisk med det samme eller få henne til å gå i lufta! For å få til dette samler han sammen alt han kan finne omkring i huset og koker i hop en magisk medisin! Resultatet blir ikke helt som planlagt... Får han sin hevn? I typisk Roald Dahl stil blir denne utrolige historien fortalt på en herlig måte. Han ser verden fra barnas ståsted og beskriver godt Georgs litt groteske, men ustyrtelige morsomme planer for bestemoren. Geniale illustrasjoner gjør dette til en virkelig god leseropplevelse for alle barn fra 6 år og de voksne som vil dele den med dem!

L
Linn – 28.03.2006

– Denne boka er ganske bra fordi den er innholdsrik. Bestemoren til Georg begynner å bli nifs, så Georg finner opp en medisin som kanskje kan gjøre henne snillere. Georg legger masse rart i en bolle, som for eksempel loppepulver, som skal bli medisinen, men det er kanskje ikke alle tingene det er like lurt å ha med. Det skjer mange utrolige og spennende humoristiske ting i boka. Det er en ting ikke Georg tenker på, det er hvordan han skal få medisinen inn i bestemora. Du lærer mange ting som ikke er så lurt, denne boka passer for alle som kan lese, men den er kanskje ikke så morsom for voksne. Jeg synes den veldig morsom og spennende. Alle burde lese denne boka! Anbefales på det aller sterkeste!

A
Anna – 20.03.2006

– Denne boka er ikke en av Dahls mest kjente bøker, og det er en skam. Jeg leste denne boka iallfall 30 ganger når jeg gikk på barneskolen, og jeg syns den var den mest hysterisk morsomme boka jeg hadde lest noen gang. Definitivt min favoritt-Dahl. Georg vil lage en spesialmedisin til sin bestemor, noe som selvsagt får vanvittige resultater. Man bør vel ikke si for mye om effektene av alt det forskjellige Georg koker sammen, men Dahls språk og Blakes illustrasjoner vil få deg til å le så hardt at du får vondt i magen, mister pusten, men fremdeles ikke klarer å stoppe. Jeg elsker denne boka, og tror nok at alle som har noen som helst form for humor også kommer til å elske den.

s
s1337en – 01.03.2005

– Georgs bestemor er et monster. Hun er ufyselig! Georg hater henne virkelig og har ikke noe imot om hun forsvinner. En dag da moren og faren til Georg ikke er hjemme, får han en ide. Han vet at han må gi henne medisin klokken 11. Han har da over en time på seg til å utføre det. Han skal lage en ny medisin som skal renske henne ordentlig. Han blander oppi alt mulig han finner. På slaget elleve gir han bestemoren medisinen han har laget (som inneholder alt fra sminke til maling til dyremedisiner). Effekten er ikke som han trodde. Hun begynner å vokse. Til slutt er hun så høy som det tre etasjers huset deres. Georgs far blir vill når han ser det. Ikke sint, men vill etter at de skal produsere mer som kan brukes på dyrene.
Morsom bok! Kjent Roald Dahl stil; litt stygg humor og lett skrevet. Den egner seg, som fleste Roald Dahl barnebøkene, seg til alle mellom fem og hundre år. Jeg vil anbefale veldig sterkt!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Georgs magiske medisin:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv