Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Holes

Familien til Stanley Yelnats er forfulgt av uhell grunnet en gammel forbannelse. Derfor blir ikke Stanley overrasket da han ved en misforståelse blir sendt til en forbedringsanstalt for slemme gutter. Hver dag må hver gutt grave et hull, halvannen meter dypt og halvannen meter tversover i alle retninger, i den uttørkede sjøbunnen til Green Lake. Les mer

131,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Familien til Stanley Yelnats er forfulgt av uhell grunnet en gammel forbannelse. Derfor blir ikke Stanley overrasket da han ved en misforståelse blir sendt til en forbedringsanstalt for slemme gutter. Hver dag må hver gutt grave et hull, halvannen meter dypt og halvannen meter tversover i alle retninger, i den uttørkede sjøbunnen til Green Lake. Bestyreren sier gravingen styrker karakteren, men det er løgn. Stanley må grave opp sannheten. Sannheten er innviklet og mangfoldig, og trådene i historien vikler seg ut og samles igjen med mange overraskelser underveis. Bak i boka er det diskusjonsspørsmål. Boka er filmatisert i 2003.

Medlemsvurdering:
Holes handler om den rare gutten Standley Yeldnats. Standley er en ordentlig ulykkesfugl, og har aldri hellet med seg. Det det hele begynner med er at Standley får et par sko i huet. Skoene har dettet ned fra en bru over ham, og siden det er noen fine sko tar ham dem med seg hjem! På vei hjem blir han stoppet av en politibil, og arrester. De skoene var stjålet, og dessuten var det skoene til en berømt base-ball spiller. Dermed blir Standley sendt på arbeidsleiren Green lake. Green lake-leiren ligger midt ute i en ørken og der regner det aldri. På leiren møter Standley foreldreløse Zero, og det viser seg at det var han som kastet skoene i hodet på Standley! Etterhvert viser det seg også at deres skjebner er knyttet sammen og at det er de som skal løse det STORE mysteriet!
Dette er en kul bok. Den er veldig morsom, spennende og litt trist. Dette kan vel anses som en perfekt bok, bortsett fra slutten. Slutten er veldig bra, men den er litt uklar. Ellers er dette en helt perfekt (som sagt) bok! Anbefales!

Riku

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Laurel-Leaf Books
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
ISBN
9780440228592
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2001
Originaltittel
Holes
Serie
Armhule og X-Ray

Medlemmers vurdering

L
Lille søss – 12.10.2008

– Boken "Holes" foregår i Texas i Green Lake-sommerleir. Stanley Yelnats er blitt sendt dit på grunn av at politiet har mistenkt ham for å ha tatt et par baseballsko som tilhørte en berømt baseballspiller. Spilleren skulle donere dem og donere pengene til et herberge for ungdom. Stanley er enebarn og faren var oppfinner som prøvde å lage luftrensere til joggesko. Dette førte til mye vond lukt i leiligheten til Yelnats. Stanley blir mobbet på skolen fordi han er overvektig. På leiren var alt dårlig. Senger, mat og kald dusj. Leiren var rett og slett en inntørka sjø der de måtte grave ett en og en halv meter langt og en en og en halv meter bredt hull hver dag. Dette er en veldig bra bok som er morsom og underholdende! Anbefales! NB: Boken er på engelsk!

K
Kristine – 06.01.2008

– På Camp Green Lake (som forøvrig ligger midt i en ørken der det kryr av giftige firfirsler) må alle grave ett hull i sanden hver dag. Det får Stanley erfare når han havner der, uskyldig, etter å ha fått skylden for å ha stjålet et par joggesko som har tilhørt en kjent basketspiller. Og det er ikke bare det fysiske arbeidet som er hardt. Det går også hardt utover psyken til Stanley når han havner sammen med de "tøffeste gutta på gata" som er vant til å få det slik de vil ha det. Men etterhvert begynner Stanley å lure på hva de egentlig holder på med der. Hvorfor graver de alle hullene? Er det bare for moroskyld? Holes er ei spennende bok som egner seg for de fleste. Selv leste jeg den på engelsk, noe som gikk like lett som om jeg skulle ha lest den på norsk. Boka er enkel å lese, men samtidig er alt veldig levende og Louis Sachar skriver på en måte som gjør at du både får lyst til å le og gråte. Les denne boka! (Og hvis du ikke får nok, så anbefaler jeg også Small Steps/Små Skritt som etter mim mening er enda bedre.)

m
meliz – 14.12.2007

– "Holes" er en merkelig historie om en gutt som sendes midt ute i ødemarka for å ha stjålet ett par sko. Her skal han omvendes til å bli en ærlig og knakende god gutt. For å nå dette målet må alle innsatte på denne "campen" grave ett hull hver dag. Dette hullet skal være like bredt og høyt som spaden er lang. Ikke nok med at de må grave et hull hver dag, men solen er umenneskelig varm og brenner seg fast. Denne guttens familie er forbannet (om man skal tro det som sies) og vi får oppleve en slags parallel historie knyttet til stedet gutten har havnet, hvorfor gutten i det hele tatt eksisterer og hvorfor det ble slik. Etterhvert nøstes historien opp. Holes er en lettlest bok (dog jeg har lest den på engelsk), og er lett underholdning. Det er en bok jeg ville anbefalt for ungdom, 13-15 år (ca). Språket er lett og humoristisk, noe som også kan fenge unge lesere. Nå gjenstår det å se om de får gravd det rette hullet...

H
HG – 08.02.2006

– Stanley er en litt uheldi gutt som etter en serie med uheldige hendelser havner på en forbedringsanstalt for unge gutter. Her må han sammen med de andre guttene hver dag grave et hull som er nøyaktig halvannen meter i alle retninger. Oppholdet på anstalten blir hardt, men Stanley skakffer seg etterhvert venner. Samtidig med historien om Stanley får vi høre to andre historier og alle historiene veves etterhvert sammen i et nett som er så underfundig spunnet at man ikke skulle tro det gikk an. Boka er knallgodt skrevet og jeg leste hele på 1-2-3. Den er litt uvanlig til barnebok å være og jeg tror nok den vil glede mange voksne også. Den gledet hvertfall meg! Boka har både humor, ettertanke, mysterier, vennskap og slemme voksne, alt som trengs for en god barnebok. I loved it!

T
The one! – 22.01.2006

– Standley Yeldnats får et par sko i hodet, og så blir han sendt på arbeidsleir for kriminelle ungdommer! Kan det noen gang bli verre? Standley er som du sikkert allerede har forstått en veldig uheldig fyr, men det er ikke hans skyld. Det er nemlig oldefarens skyld. Oldefaren brøt nemlig en avtale med en spåkone en gang for hundre år siden. Etter det har familien bare vært uheldige(trolig en forbannelse!). Derfor blir ikke Standley overasket når de skoene han får i hodet er et stjålet par. Han blir tatt av politiet, og de tror at han stjal dem. Dermed blir han sendt på arbeidsleir. Leiren, som heter Green lake-leiren, ligger midt i en stor ørken. På leiren blir Standley kjent med en gutt som heter Zero. Etter hvert viser det seg at deres skjebner er knyttet sammen på en merkelig måte..!
Dette er en super bok. Den er spennende, morsom, trist og full av action. Denne boken anbefales for alle over 11 år! PS. det er noe rart på slutten som man ikke forstår så mye av. Boken er også filmatisert, og hvis man ser filmen blir alt mye klarere! Anbefales!

R
Riku – 18.01.2006

– Holes handler om den rare gutten Standley Yeldnats. Standley er en ordentlig ulykkesfugl, og har aldri hellet med seg. Det det hele begynner med er at Standley får et par sko i huet. Skoene har dettet ned fra en bru over ham, og siden det er noen fine sko tar ham dem med seg hjem! På vei hjem blir han stoppet av en politibil, og arrester. De skoene var stjålet, og dessuten var det skoene til en berømt base-ball spiller. Dermed blir Standley sendt på arbeidsleiren Green lake. Green lake-leiren ligger midt ute i en ørken og der regner det aldri. På leiren møter Standley foreldreløse Zero, og det viser seg at det var han som kastet skoene i hodet på Standley! Etterhvert viser det seg også at deres skjebner er knyttet sammen og at det er de som skal løse det STORE mysteriet!
Dette er en kul bok. Den er veldig morsom, spennende og litt trist. Dette kan vel anses som en perfekt bok, bortsett fra slutten. Slutten er veldig bra, men den er litt uklar. Ellers er dette en helt perfekt (som sagt) bok! Anbefales!

T
The ultimat-piraia – 17.01.2006

– Holes handler om Standley Yeldnats som er blitt født inn i en familie som er veldig uheldige! Det ble nemlig lagt en forbannelse over familien for hundre år side, og etter det har familien vært fattig og uheldig. Standley blir en dag tatt for å ha stjålet et par sko. Han hadde selvfølgelig ikke stjålet skoene, men det trodde ikke retten på! Denne beskyldningen gjør slik at han blir sendt på arbeidsleir. På arbeidsleiren foregår det noe mystisk, og Standley og kameraten Zero må prøve å løse opp i en hundre år gammen gåte!
Dette er en spennende bok som passer for alle som liker spenning og mysterier. Dessuten er dette en slik bok som man sitter klistret fast til helt til man har bladd om siste side! Anbefales!

T
The super-piraia! – 12.01.2006

– Hull(eller Holes på engelsk) er en kjempe morsom og spennende bok, om gutten Standley Yeldnats. Familien til Standley er rammet av en forferdelig forbannelse, som gjør at familiens medlemmer er veldig uheldige! Standley er en av de som alltid er på feil sted til feil tid, og derfor forundrer det ham ikke at han blir tatt for å ha stjålet et par sko, som han ikke hadde stjålet! Skoene falt bokstavelig talt rett ned i hodet hans, men det trodde ikke dommeren i rettsaken på, og Standley ble sendt på en arbeidsleir! På denne leiren, Green lake leiren, er oppgaven til guttene å grave et hull i bakken hver dag. Etter at de har gravd hullet, ha de fri resten av dagen. Dette synes Standley er veldig rart, og han og vennen Zero drar ut i ørkenen for å finne svaret på et mysteriet som har ligget skjult i hundre år!
Dette er en spennende og morsom bok. Den anbefales på det sterkeste for alle over 10 år. Det eneste som er dumt er at slutten på boka er litt uklar. Ellers er det en tvers igjennom kul bok! Anbefales!

T
The Zero – 01.01.2006

– 'Hull' handler om stakkars Standley Yeldnats som lider under en forferdelig familiefobannelse. Det var fordi en av hans forfedre en gang ikke gjorde det han hadde lovet en spåkone. Dette viste seg å være katastrofalt!
Standley blir sendt på arbeidsleir fordi han er blitt beskylt for å ha stjålet et par sko som han ikke hadde stjålet! Denne leiren, Green lake-leiren, ligger midt i en ørken så det er ikke mulig å rømme. Det eneste man skal gjøre på leiren er å grave et hull i bakken hver dag. Dette hullet skal være 1,5 meter i diameter og 1,5 meter dypt. Etter at dette hullet er gravd kan man få fri resten av dagen. Standley synes dette er veldig merkelig, og mener at det ligger noe mer bak enn bare 'karakterbygging'. Bestyrerens ord er klare: finner man noe av vedi og leverer det til henne så er det resten av dagen fri!
Standley blir venn med en annen gutt som blir kalt Zero, og sammen må de løse fortidens mysterier! Denne boken er veldig bra, og anbefales på det sterkeste. Den er litt trist, spennende og morsom, og passer for alle over 10 år. PS. slutten er litt komplisert!

M
Margrethe – 14.12.2005

– Boken 'Hull' er en rørende fortelling om Standley Yeldnats. Han er en vanlig gutt som kommer fra en fattig familie. Faren til Standley er oppfinner, og prøver å finne opp et middel som kan fjærne tåfis. Standleys far og farfar sier at det er en forbannelse over familien, fra langt tilbake i tid, og at det derfor ikke skjer noe godt i familiens liv. En dag, når Standley er på vei fra skolen, får han et par sko i hodet. Det er noen fine sko, så han tar dem med seg hjem. På vei hjem blir han tatt av politiet, som tror at han har stjålet skoene.
Dette er starten på et fantastisk eventyr. Standley blir sendt på arbeidsleir og møter Zero, og sammen rømmer de fra leiren, og møter mange farer. Sammen må de oppløse forbannelsen som er lagt på Yeldnats familien, og snøre opp i en fjern fortid... Dette er en fantastisk bok som også er filmatisert. Hull er en bok som passer for ungdom. Hvis du er en av de som liker den gode følelsen av å bli klistret til en bok, så er dette noe for deg.

A
AlexanderKG – 06.05.2005

– Da jeg for første gang holdt denne boka i hånda, var jeg litt kritisk. Historien virket lett, men jeg bestemte meg for å lese den. Etter å ha lest de første linjene bare måtte jeg lese videre for å finne ut hvordan det gikk. Historien er ikke lett, ikke tung- bare helt perfekt! Dette er kvalitet i fremste rekke. Denne boka burde stå sterkt blant unge. Ser vi bort fra Harry Potter o.l., kan vi etterhvert kalle denne en klassiker. Sachar klarer å formidle en historie så følelsesladet og virkelighetsnært som vi aldri før har vært vitne til. Om du er mellom 10 og 15 år og liker kvalitet og spenning, har du ingen unnskylding for ikke å plukke opp denne boken på biblioteket eller i bokhandelen.

C
Cavewoman – 21.01.2005

– Stanley er en relativt uheldig fyr, sønn av en realtivt uheldig far, grunnet en gammel forbannelse. Han havner på en forbedringsanstalt for unge gutter etter en uheldig tilfeldighet, og der møter han mange nye venner. Alle guttene i leiren må grave et hull hver dag. lederene i leiren sier at det er fordi graving bygger karakter, men Stanley er slett ikke så sikker på at det er sant. Han tror nemlig det kan ha noe å gjøre med banditten Kissing Kate Barlow.. En kjempefestlig og fantasifull bok. Jeg har sett filmen også, og den ar god nok, men jeg anbefaler å ha lest boken først. For den er et mesterverk. Utrolig vittig og kjempespennende. Perfekt for unge i begynnelse/midten av tenårene.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Holes:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Krigen

Gro Dahle
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv