Min side Kundeservice Bli medlem

Til ungdommen

«Jøss, for en debut! ... Linn Skåber er ikke en hvilken som helst debutant, og blant hennes mange talenter kan hun åpenbart også skrive. At suverene Lisa Aisato har illustrert tekstene, gjør dette til en sjeldent god ungdomsbok.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Linn Skåber har snakket med sjenerte og modige ungdommer, redde og glade og forelska ungdommer, i denne nydelige, tankevekkende og poetiske boka. Les den! Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett.

Linn Skåber har intervjuet ungdommer og spurt dem om livet, kviser, fred og savn. Om det å være litt barn og litt voksen. Hva er det beste med å være ungdom? Verste? Hva burde vært annerledes? Hvorfor er de voksne så kjipe? Hva er du redd for?

Materialet har hun brukt til å skrive fiktive monologer der hun forsøker å si noe om denne fine og håpløse tiden - fra barn til voksen. Alt sett fra en ungdoms perspektiv. Kjennetegnet for alle de små historiene - monologene - er at man kjenner seg igjen, enten du selv er ung og søkende, eller fra den gang du nettopp var det.

Tekstene er skrevet i en lett og morsom form, men i kjent Skåber-stil skinner alvoret igjennom.

Boka er nydelig illustrert av Lisa Aisato. 

 

Medlemsvurdering:
Jeg kan dessverre ikke si så meget om boken, da jeg ikke fikk tid til å lese noe særlig i den. Men den unge gutten på 12 år jeg kjøpte den til, var meget begeistret. Men jeg har en viktig bemerkning til forsendelsen: Jeg har mange barnebarn og oldebarn og kjøper ofte og gjerne bøker til dem, det er en fin ordning atman får sendt boken direkte til mottakeren men: Det er ikke mulig å vedlegge en hilsen, slik at at mottakeren ser hvem boken er fra. På Amazonef. eks. kan man det.

Gunhild Baier Nilsen, mangeårig kunde

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pitch forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
254
ISBN
9788293551317
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
22 x 16 cm
Nr
8134111
Priser
Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2018

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Jøss, for en debut! ... Linn Skåber er ikke en hvilken som helst debutant, og blant hennes mange talenter kan hun åpenbart også skrive. At suverene Lisa Aisato har illustrert tekstene, gjør dette til en sjeldent god ungdomsbok.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemmers vurdering

G
Gunhild Baier Nilsen, mangeårig kunde – 19.10.2021

– Jeg kan dessverre ikke si så meget om boken, da jeg ikke fikk tid til å lese noe særlig i den. Men den unge gutten på 12 år jeg kjøpte den til, var meget begeistret. Men jeg har en viktig bemerkning til forsendelsen: Jeg har mange barnebarn og oldebarn og kjøper ofte og gjerne bøker til dem, det er en fin ordning atman får sendt boken direkte til mottakeren men: Det er ikke mulig å vedlegge en hilsen, slik at at mottakeren ser hvem boken er fra. På Amazonef. eks. kan man det.

N
Niko E. – 09.02.2021

– Flott!

B
Britt Songstad Indrearne – 07.01.2020

– Jeg likte boka svært godt. Historiene varierer i både uttrykksform og innhold og er godt beskrevet ! Fine fortellinger om ungdoms opplevelser - på godt og vondt. Illustrasjonene er som smykker strødd utover :-)

E
Eli D. Engdal – 21.08.2019

– Vakker bok. En sann glede å lese.

B
Berit Svarva – 20.08.2019

– Flott bok - gave til en ungdom

B
Berit Svarva – 23.07.2019

– Har kjøpt boka for å gi bort i gave til en ungdom, har ikke lest den selv, men Lisa Aisato er en av mine favoritter.

H
Hilde Anita Beute – 02.04.2019

– Dette er en liten skatt av en bok, som man kan ta frem og lese om igjen mange ganger - ikke minst pga. illustrasjonene.

E
Elin Snøfugl – 05.03.2019

– Til ungdommen

P
Patricia Haeck – 05.02.2019

– Historiene er korte, fulle av humor og noen ganger ekstremt treffende. Jeg kjente igjen meg selv som fjortis og jeg kjenner igjen husets fjortis. Og bildene er prikken over i’en. Den løfter boken. Et fantastisk samarbeid mellom forfatter og illustratør.

A
Aileen – 05.01.2019

– Veldig bra,morsom og artig bok 👍

J
Jane-Britt Berntsen – 07.12.2018

– Fantastisk bok, vakkert skrevet, og med Lisa Aisatos nydelige illustrasjoner er boken et kunstverk. Linn Skåber skriver med stor forståelse og toleranse, nydelig! Jeg har mest lyst til å ha den med meg rundt, holde den inntil meg hvor jeg enn er. Takk!

H
Hilde R. Johnsrud, redaktør – 25.10.2018

– Når man leser 'Til ungdommen' er det åpenbart at Linn Skåber har hatt virkelig gode samtaler med de ungdommene hun har snakket med. Her handler det om kjærlighet, om vennskap, om rus, om framtid - ja, om livet. Tekstene løftes ytterligere av Lisa Aisatos vâre illustrasjoner. Denne må alle ungdommer og alle som har en ungdom i huset lese!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Til ungdommen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv