Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Tjuven

Jolver kjedar seg. Han går ned til Bob. Han håpar at søskenbarnet til Bob ikkje er der. Søskenbarnet bestemmer ofte at Jolver ikkje får vera med å leika. Men i dag spør søskenbarnet om Jolver vil bli med inn i bua. Les mer

149,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Jolver kjedar seg. Han går ned til Bob. Han håpar at søskenbarnet til Bob ikkje er der. Søskenbarnet bestemmer ofte at Jolver ikkje får vera med å leika. Men i dag spør søskenbarnet om Jolver vil bli med inn i bua. Kofor skal vi i bua? spør Jolver. Der inne står alt Eline. Bob siser Jolver skal få sjå noko stilig. Det er eit blad med nakne damer. Jolver har aldri sett noko så fint før.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788202540227
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Serie
Jolver

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

b
basto – 20.12.2008

– "Tjuven" av Rune Belsvik har på svært kort tid blitt til den mest omtalte barneboken i 2008. Kanskje til og med under hele den norske barnelitteraturens historie. Grunnen til dette skyldes at Belsvik skriver om barnas seksualitet på deres språk, slik at en del voksne moralister har blitt skremt og begynner å snakke stygt om den uten å vite hva romanen handler om. Denne romanen handler tross alt mye mer enn barnas seksualitet, der de blar i pornoblader og tar på hverandre. Boka er også en historie om det å stjele og de følelsene som en slik handling medfører. I tillegg er denne korte romanen et bilde på kjønnenes forhold til hverandre. Spørsmålet blir nå da om denne romanen er en barnebok som er regnet for barn? Etter min mening er svaret ja, siden denne romanen er allalderlitteratur som ber de voksne om å se barna og ta dem på alvor fremfor å unngå de vanskelige temaene fordi de ikke er voksne nok. Eller at de voksne ikke er voksne nok til å ta dette opp. Dermed føyer denne romanen seg inn i samme tradisjon som Vestly og Lindgren står for, nemlig å si sannheten til barn på deres premisser. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tjuven:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv