Meny
 
Ildprøven ; Viridians blod - 
      Lene Kaaberbøl
    
      Øystein Rosse

Ildprøven ; Viridians blod

; Øystein Rosse (Oversetter)

Serie: Villheks 1-2

Lene Kaaberbøl er en av Danmarks mest populære forfattere. Fantasy-serien Villheks byr på glitrende spenning, og ble kåret til beste bok av unge, danske lesere i 2012. Her får du to bøker i én! Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Knallsterk fantasy for unge lesere

Lene Kaaberbøl er en av Danmarks mest populære forfattere. Fantasy-serien Villheks byr på glitrende spenning, og ble kåret til beste bok av unge, danske lesere i 2012. Her får du to bøker i én!

I Ildprøven blir vi kjent med Clara, 12 år. Clara tror hun er ei helt vanlig jente – men en dag blir hun klort i ansiktet av en svart, gigantisk katt, og får feber. Da pakker Claras mor bilen i hui og hast, og tar med seg Clara til tantas hus i skogen. Tante Isa er ei villheks, og nå mener hun at Clara er det samme. Men er katten god eller ond – og hvem er egentlig den skremmende kvinnen med vinger som viser seg for Clara og bestevennen Oscar i parken? Clara får ikke til å utføre selv de enkleste tryllekunster, og kan ikke selv tro at hun kan være en heks. Men så blir hun satt på en skikkelig hekseprøve ei natt hun er alene i huset …

Viridians blod
Villheksa Shanaia er fortvilet og hardt såret. Hun er i ferd med å miste Vestmark, hjemmet sitt, til den onde Kimæra, kvinnen med vingene. Shanaia kommer til Clara for å be om hjelp. Clara aner det verste, men reiser likevel til den røffe og værbitte kysten i Vestmark. Det hun møter der er både uvisst og livsfarlig, og Clara må forholde seg til en rekke vanskelige problemstillinger, for eksempel om man kan være så ufri at man frykter friheten mer enn trelldommen.

Overbevisende fantasy med god moral
Clara er et barn med ekstraordinære evner, høy moral og et hjerte av gull. Clara er glad i alle dyrene, og tåler ikke å se at de lider. Forholdet mellom mennesker og dyr står helt sentralt i denne fantasy-serien, og vil nok appellere til mange unge lesere. Det handler også om å tro at man kan, være ærlig mot seg selv, om frihet og vennskap. En villheks tar aldri noe uten å gi noe tilbake.

Denne serien gir skikkelig lesemotivasjon – og heldigvis finnes det flere bøker å ta av når disse to er lest ut!

Det kan ikke bli noe særlig bedre for barn i alderen 9-99 som elsker fantasy! Marit Haugaard, litteratursiden.dk

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Samlaget
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 303
ISBN: 9788252192094
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Ildprøven ; Viridians blod
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8087164
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger