Meny
 

Lyntyven

; Torleif Sjøgren-Erichsen (Oversetter)

Serie: Percy Jackson 1

Percy har ADHD, Dysleksi, og blir utvist fra den ene skolen etter den andre. Så får han rasende greske guder etter seg, og må finne frem til sine skjulte krefter. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Om boka

Les Marihøne - Marens leselystblogg: Begeistring for gresk mytologi-fantasy!

Percy Jackson er tolv år, og er elev ved Yancy Academy, en privatskole i New York for barn med atferdsproblemer. Har han atferdsproblemer? Det kan man trygt si. Foruten at han har ADHD og er dyslektisk, greier han alltid å rote seg opp i de mest utrolige situasjoner, og hvert år utvises han fra skolen og må finne en ny. På Yancy har han i det minste fått en bestevenn, Grover som halter, er en raring og ikke har noen andre venner han heller.

Hjemme best?
Percy har vokst opp med sin snille, kjærlige mor, og en stefar som ikke gjør annet enn å bruke opp pengene moren tjener på pengespill og drikke øl. Percys biologiske far forsvant før han ble født. Da Percy kommer hjem på skoleferie denne sommeren drar han og moren ut til kysten der de har leid et hus. Samme kveld er det et forferdelig uvær, og plutselig dukker skolekameraten Grover opp igjen - men denne gangen kan Percy tydelig se hvorfor han halter, istedet for vanlige bein har han underkroppen til en geit, han er en satyr! Grover forteller at noen er på sporet av Percy, og det haster å komme seg bort. I bilen forteller moren og Grover Percy en stor hemmelighet. Percy er sønn av en gresk gud, og dermed fritt vilt for en rekke ugudelige skapninger. Det finnes bare ett sted han er trygg, på halvblodsskolen, en skole for halvblods guder. Ulempen er at hvis man ført har begynt der, kan man aldri vende tilbake, Percy vil ikke få se moren sin igjen. Like før de når fram til skolen når minotauren dem igjen, moren til Percy forsvinner i et lynglimt, men Grover og Percy klarer å berge seg inn på skolen.

Halvblodsskolen
På skolen får Percy vite at han er en utvalgt halvblodsprins, og at en meget alvorlig livsoppgave står foran ham. Percy hisser på seg både krigsguden og dødsguden, og blir forfulgt av monstre fra underverdenen. Men det er ingenting i forhold til det at han plutselig er hovedmistenkt for å ha stjålet Zevs mest dyrebare våpen. Det brygger opp til krig mellom gudene, og Percy og hans venner har bare ti dager på seg til å finne lynet og gi det til Zevs. Hele menneskehetens skjebne står på spill og oppgaven deres er umulig. Kan de  klare det?

Lesersuksess
Percy er en ekte antihelt, men både mot og selvtillit vokser med oppgavene han får. Kanskje er det det som gjør ham så populær blant sine lesere? Boka, som er den første i en serie på fem, har tatt USA med storm. Den gikk rett inn på New York Times bestselgerlisten og er solgt i millionopplag. Endelig kan norske lesere kaste seg over disse eventyrlige bøkene.


Rick Rordan hadde en sønn med lærervansker. Han bestemte seg for å skrive en bok sønnen ville lese. Percy Jackson er en særegen fantasyhelt, han har både ADHD og dysleksi - ja dette er faktisk to av kjennetegnene på at man er halvt gud. Da forfatter Rordans sønn var 9 år ble han diagnostisert med ADHD og dysleksi og slet med lærevansker. Han var interessert i historiene om greske guder, men klarte ikke lese bøkene selv. Så faren diktet en godnatthistorie for ham med en helt som var som ham og som var sønn av en gresk gud. Så skrev han historiene ned, og sønnen leste dem. Nå har det blitt til 5 bøker som er utgitt i USA, og har solgt i neste 8 millioner eksemplarer. Serien ser ut til å nå barn som også vanligvis ikke leser. - Jeg får veldig mangereaksjoner fra leserne. Favorittmailene kommer fra foreldre som sier at barna deres har ADHD og dysleksi, og aldri har lest en bok før og at de gjør det nå. De leser om Percy Jackson!

Fakta