Meny
Tungtvannsaksjonen - John S. Jamtli

Tungtvannsaksjonen

; John S. Jamtli (Illustratør)

Hardangervidda, 1942. Agent Einar Skinnarland slippes med fallskjerm over Hardangervidda. Målet hans er å rapportere om alt som skjer ved tungtvannsanlegget i kjelleren til Norsk Hydros kraftstasjon på Vemork, for å finne ut hvordan det kan saboteres.

Tegneserieformatet er en utmerket måte å lære historie på, og John S. Jamtli har tegnet og skrevet et nytt bind i serien om andre verdenskrig og motstandsbevegelsen.

Les mer
Tegneserie
Historie
Krig
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Det viktige oppdraget

Tungtvannet var et biprodukt av gjødelproduksjonen til Norsk Hydro. Tyskerne hadde tatt over produksjonen på Vemork, og de hadde attpåtil økt den. Det luktet svidd ... man mistenkte at tyskerne hadde planer om å produsere et høyteknologisk våpen som kunne endre krigens gang. Tungtvannet trengtes nemlig i prosessen for å utvikle atombomber.  Derfor var det uhyre viktig for de allierte å sette en stopper for tungtvannsproduksjonen.

Aksjonen på Vemork er antagelig den mest berømte sabotasjeaksjonen på norsk jord, men ikke alle vet hvor dramatisk og dyrekjøpt suksessen var for de involverte. To personer står sentralt: Einar Skinneland som skulle infiltrere tungtvannsanlegget og hans overordnede Leif Tronstad. Tronstad var vitenskapsmann og militær organisator og befant seg i England. Skinnarland var norsk motstandsmann fra Rjukan. Han kom seg over til Skottland og ble med i Kompani Linge før han deltok i Gunnerside-aksjonen på Vemork 

John S Jamtli dramatiserer denne actionfylte historien på en utmerket måte. Tegneserieformatet er perfekt for deg som vil ha en effektiv historiefortelling ... eller bare er glad i tegneserier. Stilen er preget av sterke karakterer med herlig mimikk, omgivelsene er tegnet naturtro.

John S. Jamtli er virkelig en norsk tegneserieskaper av internasjonalt format!