Min side Kundeservice Bli medlem

Tungtvannsaksjonen

"John S. Jamtli har en personlig omgangstone med strek og farger som byr på helt egne gleder."

Leif Ekle, NRK

Hardangervidda, 1942. Agent Einar Skinnarland slippes med fallskjerm over Hardangervidda. Målet hans er å rapportere om alt som skjer ved tungtvannsanlegget i kjelleren til Norsk Hydros kraftstasjon på Vemork, for å finne ut hvordan det kan saboteres.

Tegneserieformatet er en utmerket måte å lære historie på, og John S. Jamtli har tegnet og skrevet et nytt bind i serien om andre verdenskrig og motstandsbevegelsen.

Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Det viktige oppdraget

Tungtvannet var et biprodukt av gjødelproduksjonen til Norsk Hydro. Tyskerne hadde tatt over produksjonen på Vemork, og de hadde attpåtil økt den. Det luktet svidd ... man mistenkte at tyskerne hadde planer om å produsere et høyteknologisk våpen som kunne endre krigens gang. Tungtvannet trengtes nemlig i prosessen for å utvikle atombomber.  Derfor var det uhyre viktig for de allierte å sette en stopper for tungtvannsproduksjonen.

Aksjonen på Vemork er antagelig den mest berømte sabotasjeaksjonen på norsk jord, men ikke alle vet hvor dramatisk og dyrekjøpt suksessen var for de involverte. To personer står sentralt: Einar Skinneland som skulle infiltrere tungtvannsanlegget og hans overordnede Leif Tronstad. Tronstad var vitenskapsmann og militær organisator og befant seg i England. Skinnarland var norsk motstandsmann fra Rjukan. Han kom seg over til Skottland og ble med i Kompani Linge før han deltok i Gunnerside-aksjonen på Vemork 

John S Jamtli dramatiserer denne actionfylte historien på en utmerket måte. Tegneserieformatet er perfekt for deg som vil ha en effektiv historiefortelling ... eller bare er glad i tegneserier. Stilen er preget av sterke karakterer med herlig mimikk, omgivelsene er tegnet naturtro.

John S. Jamtli er virkelig en norsk tegneserieskaper av internasjonalt format! 

Detaljer

Forlag
Strand
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
127
ISBN
9788284420400
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
29 x 22 cm
Nr
8215456
Serie
Sabotør

Om forfatteren

John Sigvart Jamtli er en norsk illustratør, forfatter og tegneserieskaper. Han arbeider med film, videospill, bøker, illustrasjon og tegneserier. Jamtli ble tildelt Pondus-prisen 2019, for tegneserien Sabotør og Sabotør: Operasjon Muskedunder.

Bla i boka

Anmeldelser

"John S. Jamtli har en personlig omgangstone med strek og farger som byr på helt egne gleder."

Leif Ekle, NRK

"Ikke bare er historien i seg selv så nervepirrende at jeg fikk vonde knoker av å lese boken, men kameratskapet og samholdet som kommer fram i boken er mildt sagt rørende."

Jaran Hereid, Serienett.no

Medlemmers vurdering

E
Elin Zinke – 31.05.2023

– Fin bok.

E
Eva Hagen Haugen – 02.05.2023

– Tungtvannsaksjonen

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tungtvannsaksjonen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Edelmot

Victor Sotberg
Innbundet 
288,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv