Meny
 

Den gylne sønn

; Torleif Sjøgren-Erichsen (Oversetter)

Serie: Red rising 2

Likte du The Hunger Games? Da kan du glede deg til å lese om Darrow, Den gylne sønn, og om hans kamp mot makten. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Den gylne sønn er en bok om opprør, likestilling, klassesamfunn og tillit til maktsyke drapsmenn, som når som helst kan dolke deg i ryggen.
 
Denne boka handler om et korrupt kastesystem og de undertrykkedes kamp mot overmakten. De Gylne er på toppen av maktpyramiden, de Røde er nederst. Hver farge har ulike livsoppgaver, og ingen kan bytte kaste. Regenten Octavia au Lune er beruset av den makten et helt solsystem gir. Hun halshugde sin far for den makten. Dersom du vil oppnå noe må du smiske eller drepe for det. Det blir alle gylne lært som barn. Så for en som ønsker revolusjon kan det bli en blodig oppgave.
 
Brenner for rettferdighet
Darrow au Andromedus er en Gyllen. Han tilhører menneskehetens overklasse. Han ble den beste på Instituttet, de gylnes skole for å lære å herske. Darrow blir adoptert av Erkeguvernøren av Mars, og hans navn er på alles lepper. Fra Instituttet har han også med seg noe så sjeldent som trofaste venner.
Men skinnet kan bedra. Darrow ble formet av en Fiolett, fra den laveste kasten Rød, til de guddommelige Gylne. Og han har et annet mål enn sine gylne brødre og. I Darrow brenner et ønske om rettferdighet for alle mennesker, han ønsker at alle kan være fri. Og toppen av maktpyramiden er et fint sted å rydde opp fra. Darrows oppgave er å fange Regenten, og ta tronen selv.
 
Svik og opprør
Opprørere herjer på Mars. De kaller seg Ares sønner, og er ledet av den mystiske Ares. Det var denne Ares som gjorde Darrow til infiltratør. Men hvem er han?
Darrows jakt på rettferdighet bringer ham ut på stadig dypere vann. Alle rundt ham er drapsmenn. Darrow erklærer «Jernregn», eller krig mellom de gylne. Titusenvis av mennesker dør. Alt eksploderer. Hvem vil dø? Og midt oppi dette – hvem kan egentlig Darrow stole på?
 
Denne boken kan anbefales alle som liker science ficton eller spenningsbøker. Den griper leseren og slipper ikke taket før siste side. Dette er en interplanetarisk kamp om rett og galt. Dette er en fantastisk spennende bok, som er godt skrevet og tar pusten fra en!

Hovedboka presentert av Hanna Johnsrud, 15 år

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 515
ISBN: 9788203259333
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Golden son
Alder: Ungdom
Format: 23 x 17 cm
Nr: 8083444
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger