Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Dødslekene

Pocketutgave av første bok i den sterke, rystende og tankevekkende ungdomsserien!

I restene av det som en gang var Nord-Amerika, ligger nasjonen Panem. Den velstående og høyteknologiske hovedstaden Capitol er omgitt av tolv distrikter der innbyggerne sulter og lider nød. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Pocketutgave av første bok i den sterke, rystende og tankevekkende ungdomsserien!

I restene av det som en gang var Nord-Amerika, ligger nasjonen Panem. Den velstående og høyteknologiske hovedstaden Capitol er omgitt av tolv distrikter der innbyggerne sulter og lider nød. Styresettet i Capitol er nådeløst og ondt, og kontrollerer utkantdistriktene med jernhånd gjennom å tvinge dem til å sende en gutt og en jente mellom tolv og atten til de årlige lekene de arrangerer; en kamp på liv og død, direktesendt på TV.
Fra den fattigste av provinsene blir tolv år gamle Prim valgt. Søsteren Katniss på seksten bestemmer seg for å ta Prims plass for å redde henne, og med det er det som om hun undertegner sin egen dødsdom. Fra overveldende luksus i Capitol, blir hun kastet ut i villmarken og kampen for å overleve begynner. Men Katniss har sett døden i hvitøyet før, og er ikke den som gir seg uten kamp. Det hun ikke er forberedt på, er at hun etter hvert tvinges til å måtte foreta noen brutale valg. Det handler om å drepe eller bli drept. Og det er bare én vinner ...

Medlemsvurdering:
Denne boken er helt umulig å legge i fra seg og når du først har kjøpt den første kan du like godt kjøpe de to siste også. Sucanne Collins blander virkelighet og fantasi på en måte som få klarer. Må enkelt og greit leses. Jeg er selv 22 år og vil tro at denne boken passer til omtrent alle. Enkelt og greit hvis du ikke har lest den, gjør det!

TeaBug

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
425
ISBN
9788205535046
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
The hunger games
Format
21 x 13 cm
Serie
Dødslekene 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

T
TeaBug – 13.08.2012

– Denne boken er helt umulig å legge i fra seg og når du først har kjøpt den første kan du like godt kjøpe de to siste også. Sucanne Collins blander virkelighet og fantasi på en måte som få klarer. Må enkelt og greit leses. Jeg er selv 22 år og vil tro at denne boken passer til omtrent alle. Enkelt og greit hvis du ikke har lest den, gjør det!

B
Bhareim – 04.04.2012

– Jeg passer per definisjon ikke inn i målgruppen for denne boken, som en 40 år gammel mann. Men, hva spiller det for noen rolle når det er så bra om dette? Dette er velskrevet spenning fra første til siste side! Besk samfunnskritikk, en interessant mangesidig hovedperson, fine bikarakterer og et uhyggelig plot. Gled deg!

K
KKP – 05.01.2012

– Dette er en fantastisk bok som gjør at du setter deg ned i stolen med en varm kopp med kakao om vinteren. Det er en bok med mange overraskelser og du blir garantert avhengig av boken etter de første setningene. Dette er en bok som jeg anbefalelse. Jeg har vært en utrolig sterk Potter fan i mange år men jeg må gi meg etter at jeg leste denne boken. Dette er den bokserien som kommer til å bli like stor som Harry Potter serien.

G
Gulla – 11.06.2010

– Med denne boken får vi et nytt friskt innpust i science fiction sjangeren. Vi befinner oss en gang i fremtiden. Landet Panem oppstodetter at Nord Amerika ble ødelagt i krig og opptøyer. For å beholde ro og orden er Panem delt opp i 12 regioner, alle med forskjellige oppgaver og forskjellig levestandard. Katniss på 16 kommer fra region 12, en av de fattigste regionene, og ved hjelp av krypskytting hjelper hun moren og søsteren slik at de kan overleve. Hvert år arrangeres de såkalte dødslekene. 12 gutter og 12 jenter mellom 12-18 år trekkes, og blir sendt inn på en arena hvor bare seierherren kommer ut. Katniss har vært i fare i fire år allerede, men har ikke blitt trukket ut. Hun kan trekke et lettelsens sukk i år også, men kan hun se på at lillesøsteren hennes sendes til en arena hvor hun ganske sikkert vil møte sin død? Handlingen sitter som et skudd, den eneste svakheten ved boka er språket, og skildringene av det som faktisk hender. Uansett hvor god handlingen er kan den ikke veie opp for et til tider klamt og gjennomskubart språk.

R
Renate – 26.12.2009

– Jeg leste "Hunger Games" på anbefaling fra en venninne, og har ikke angret et sekund siden. Boken gir, som overskriften min sier, et forstyrrende fremtidsbilde, der verden (eller i alle fall USA) som vi kjenner den er endret til det ugjenkjennelige, og reality-tv har fått en helt ny betydning i folks liv - det er ikke lengre bare underholdning, det er faktisk snakk om liv og død for landets barn og unge. Boken er velskrevet, og har akkurat passe driv i historien til at du ikke blir lei - det er heller motsatt, du ønsker aldri å legge fra deg boken! Noe av det beste med historien er hovedpersonen, Katniss, som er en sterk kvinnelig hovedperson, men som likevel er langt fra perfekt. Hun ser også mye personlig utvikling gjennom bokens gang, og selv om hun kan være litt vanskelig å like til å begynne med, føler du ved bokens slutt et visst vennskap til henne. Anbefales på det varmeste! Kjøp gjerne bok to i serien samtidig, ellers kan du komme til å rive deg litt i håret ...

O
Ole – 23.08.2009

– Vil vi nokon gong gå så langt som dette? undrar eg når eg les om Katniss og kampen hennar for å overleve i Dødslekene. Det heile er eit reality-konsept, som vert sendt direkte på tv. Tjuefire deltakarar går inn, berre ein kjem ut att i live. Katniss står ovanfor mange vanskelege val, og blir sett ovanfor umenneskelege utfordringar. Alt for å underhalde tv-sjåarane. Menneska har vel alltid av natur vore drege mot det som er skremmande og ekkelt. Heilt frå gladiatorkampane i det gamle Roma, via vikingferder, korstog og i nyare tid gjennom skrekkfilmar og vald på tv. Men vil vi nokon gong komme så langt som til det denne boka skildrar? Eg håpar ikkje det. Ei spennande og nervepirrande bok.

-
-ikorn – 05.04.2009

– Katniss bor i Distrikt 12, det fattigste av distriktene i landet. Hun driver ulovlig jakt, og holder slik liv i moren og søsteren. Men da utvelgelsen til Dødslekene finner sted, er det Katniss som må reise fra sitt distrikt. Nå må hun kjempe på liv og død mot tjuetre andre ungdommer, i håp om å bli den som overlever ... Dette er en fantastisk bok, med en heltinne som slett ikke alltid er god og et konsept som både er skremmende og skremmende realistisk. Språket er enkelt og dynamisk, og handlingen er dramatisk og avhengighetsskapende. Jeg kan nesten ikke vente på neste bok!

b
b – 19.10.2008

– Denne boka er ei veldig bra bok, den får deg til å tenke. Har vi gått for langt med reality tv? Denne historien handler om Katniss, ei jente som bor i distrikt 12, da søsteren hennes blir valgt ut til å være tributt til dødslekene så stepper Katniss inn. Selv om hun er klar over at det er som å skrive sin egen dødsdom! Panem er delt opp i tolv distrikter, distriktene blir styrt fra hovedstaden Capitol. For å holde kontroll på innbyggerne har Capitol innført Dødslekene. Dødslekene blir arrangert hvert år, en gutt og ei jente fra hvert distrikt i aldersgruppen 12-18 blir valgt ut og må konkurrere mot hverandre på en arena, det handdler om bare en ting, å komme ut derfra i live. Lekene er ikke over før det bare er en konkurrent igjen. Deltakerne blir nødt til å ta noen grusomme valg og ikke nok med det: alt blir sendt direkte på tv!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dødslekene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jegeren

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Dronen

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Ljå

Neal Shusterman
Innbundet 
272,- 299,-
 

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv