Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

De blå ulvene

Kompisene og detektivene Pelle og Proffen får nok en sak i fanget de må løse.Ingvar Ambjørnsens legendariske spenningsserie om kompisene Pelle og Proffen er ute for nye lesere.

Fattern til Pelle skygger unna hjemmet etter å ha gjort suksess som kunstner. Les mer

179,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Kompisene og detektivene Pelle og Proffen får nok en sak i fanget de må løse.Ingvar Ambjørnsens legendariske spenningsserie om kompisene Pelle og Proffen er ute for nye lesere.

Fattern til Pelle skygger unna hjemmet etter å ha gjort suksess som kunstner. Det var på utstillingen av maleriene og totempælene hans at han for første gang ble sett sammen med det unge, blonde bombenedslaget som var så interessert i bildet "De blå ulvene".

Proffen er i opprør: Tanta hans er slått ned på åpen gate av to ungdommer som ødela pelskåpa henne med spraymaling - med hilsen "De blå ulvene". Dermed er Pelle og Proffen på sporet i en ny sak - men det er ikke alltid at fienden er like lett å få øye på ...

De blå ulvene er femte bok i Ingvar Ambjørnsens legendariske spenningsserie om kompisene Pelle og Proffen.

Medlemsvurdering:
Etter å ha lest "Døden på Oslo S" ble jeg helt forelsket i Pelle og Proffen og deres Oslo. Ambjørnsen briljerer med denne gutteserien, som er så langt fra Hardyguttene det går ann å komme, og så mye bedre. Nok en gang blir vi dratt inn i deres verden. Faren til Pelle har endelig fått sin anerkjennelse som kunstner med egen utstilling. Samtidig begynner merkelige ting å skje. En pelsmotstandergruppe starter sin virksomhet, med spraymaling av pelser til gamle damer og ødeleggelse av pelsbutikker. Dette er et unikt og spennende mysterie, litt utenfor det konvensjonelle. Karakterene blir glimrende fremstilt gjennom Pelles øyne. Og Pelle er også en person det er lett å kjenne seg igjen i. En bok som må leses av gutter og jenter!

Bokslukeren

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
159
ISBN
9788202585044
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm
Serie
Pelle og Proffen 5

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

B
Bokslukeren – 08.02.2009

– Etter å ha lest "Døden på Oslo S" ble jeg helt forelsket i Pelle og Proffen og deres Oslo. Ambjørnsen briljerer med denne gutteserien, som er så langt fra Hardyguttene det går ann å komme, og så mye bedre. Nok en gang blir vi dratt inn i deres verden. Faren til Pelle har endelig fått sin anerkjennelse som kunstner med egen utstilling. Samtidig begynner merkelige ting å skje. En pelsmotstandergruppe starter sin virksomhet, med spraymaling av pelser til gamle damer og ødeleggelse av pelsbutikker. Dette er et unikt og spennende mysterie, litt utenfor det konvensjonelle. Karakterene blir glimrende fremstilt gjennom Pelles øyne. Og Pelle er også en person det er lett å kjenne seg igjen i. En bok som må leses av gutter og jenter!

P
Pelle Pettersen – 21.01.2007

– Faren til Pelle har - mot alle odds - slått gjennom med kunsten sin og har til og med blitt rikskjent. En dag blir tanta til Proffen slått ned på åpen gate. Men gjerningsmennene stjeler ingenting. Da Pelle og Proffen besøker henne på sykehuset, oppdager de imidlertid at det er malt et stort, blått kryss på ryggen av kåpa hennes. Senere får hun tilsendt en stor bukett roser og et kort der hendelsen beklages. Kortet er underskrevet "De blå ulvene". Flere kvinner kommer ut for nøyaktig det samme. Pelle og Proffen tar saken for å finne ut hvem som står bak, og hvorfor ingenting blir stjålet. "De blå ulvene" er den femte boka i serien om Pelle og Proffen og er en av de beste. Slutten er særdeles overraskende...

P
PinkBunny – 30.11.2006

– Dette er den 5. boka i ungdomsserien Pelle og Proffen. Nå går Pelle og Proffen i 9. klasse. Faren til Pelle har endelig slått gjennom som kunstner, og blitt berømt. Han stikker av med en ung jente, og Pelle og moren er fortvilet. På samme tid blir tanta til Proffen slått ned av en dyreorganisasjon som kaller seg De blå ulvene, og de sprøyter pelsen hennes med maling. Det viser seg at Pelles fars forsvinning og De blå ulvene har en sammenheng. Temaet i boka er krisesituasjonen i Pelles familie, som gjør at det aldri kommer til å bli slik det var før. Og dyrevernorganisasjonen De blå ulvenes handlinger og mål. Denne boka ble filmatisert i 1993. Dette er ikke akkurat den kjekkeste boka i serien, men du må absolutt få den med deg. Passer nok best for de mest interesserte.

M
Mr Nobody – 06.09.2006

– Faren til Pelle har slått igjennom med kunsten sin, til alles store overraskelse. Ikke lenge etter blir tanta til Proffen slått den på åpen gate. Hun blir tilsendt et kort der gjerningsmennene, ('de blå ulvene') ber om unnskyldning for det de har gjort. På baksiden av kåpe hennes er det malt et stort kryss med spraymaling. Nok en sak for Oslos nye detektivbyrå. Dette er femte bok om Pelle og Proffen og er, etter min mening en av de beste. Den er bra skrevet og har en overraskende slutt. Ambefales for unge og gamle som liker å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De blå ulvene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv