Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Anton og andre flokkdyr

«Anton og andre flokkdyr er en festlig, lun fortelling om en tenårings frenetiske kamp for tilværelsen.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Anton Albertsen har planen for ungdomsskolen klar: Han skal bare gli inn, ikke skille seg ut, bare være en del av flokken. Sånn blir det selvfølgelig ikke. Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Oppfølger til braksuksessen Anton og andre uhell!

Ikke lett å være kul 
Anton Albertsen har planen for ungdomsskolen klar: Han skal bare gli inn, ikke skille seg ut, bare være en del av flokken. Sånn blir det selvfølgelig ikke.

Anton har besluttet å bare gli inn i mengden, som en mygg i svermen eller en gnu blant andre gnuer. Planen er god – men skjebnen har dessverre en helt annen plan for Anton. Han blir nemlig helt ufrivillig tatt for å være en kul fyr allerede første skoledag. Og det ligger ikke helt for Anton å leve opp til sitt nye image …

Uhellet
Anton sin klasse har fått en lærer som går for å være grusomt streng. Første skoledag arrangerer han en lek der alle skal presentere seg, med et adjektiv foran navnet sitt, noe som sier noe om dem – som søte Sara eller nysgjerrige Nils. Så skal alle gjenta alle navnene før de sier sitt eget. Anton planlegger å si «alminnelige Anton», og føler at han er på trygg is. Læreren presenterer seg som perplekse Per. Da Anton skal gjenta alle navnene, går det ganske bra ganske lenge. Helt til han kommer til Per – som ikke blir perplekse Per – men noe som er mye, mye verre. Anton kommer i skade for å si perverse Per. 

Krise
Anton er fortvilet og læreren er sint. Men det som Anton ikke kunne forutse, er at de «kule» guttene som sitter på bakerste rad, de guttene som Anton har planlagt å være alldeles usynlig for hele skoleåret – de ler så de hikster. Og plutselig har Anton blitt kul og modig – riktignok ved et uhell. Men hva om man egentlig ikke er verken kul eller modig? Og hva med Ole, hans beste venn? Ole er katastrofalt nerdete, og har ingen planer om å passe inn noe sted som helst – til tross for Antons iherdige forsøk på å hjelpe.

Nydelige oppvekstbøker
Gudrun Skretting debuterte med boka ‘Anton og andre uhell’, som ble nominert til ARKs barnebokpris og vant Kulturdepartementets debutantpris. Hun forteller om små og store problemstillinger på en lun og humoristisk måte som både unge og voksne kan kjenne seg igjen i. ‘Anton og andre flokkdyr’ handler om det grunnleggende ønsket om å høre hjemme i en flokk – og viktigheten av at man velger den riktige flokken å høre hjemme i. Denne eviggyldige tematikken behandler hun på en overbevisende og morsom måte. 

Medlemsvurdering:
Bra bok som er bra skrevet!!! Anbefales både til unge og gamle.

Ann-Karin

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
258
ISBN
9788203262753
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 15 cm
Nr
8111812
Priser
Arks barnebokpris 2017
Serie
Anton Albertsen 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Anton og andre flokkdyr er en festlig, lun fortelling om en tenårings frenetiske kamp for tilværelsen.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Medlemmers vurdering

A
Ann-Karin – 06.11.2017

– Bra bok som er bra skrevet!!! Anbefales både til unge og gamle.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anton og andre flokkdyr:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Victor Nordahl
Innbundet 
288,- 329,-
 

Power up!

Christopher Robin Omdahl
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv