Meny
 

Han & dem

; Gry Brenna (Oversetter)

Serie: Trilogi om livet på mellomtrinnet 3

Kevin skal bare låne bort mopeden til Noah. Men Noah ser ikke den gamle mannen på fortauet, og kjører ham ned. Hva skal de gjøre? Sterkt fra Katarina von Bredow om forelskelse, integritet og ansvar. Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Den sommeren alt ble annerledes

Kevin skal bare låne bort mopeden til Noah. Men Noah ser ikke den gamle mannen på fortauet, og kjører ham ned. Hva skal de gjøre? Sterkt fra Katarina von Bredow om forelskelse, integritet og ansvar.

Sjuendeklasse! Endelig er de ungdomsskoleelever. Dette har vært den sommeren der alle har vokst mer enn vanlig; særlig jentene. De ler ikke lenger av de frekke vitsene til Kevin. Enda mere irriterende er det at Alicia fremdeles er sammen med Andreas, og at Kevin ikke klarer å la være å tenke på henne. Det må være en grunn til at Alicia er sammen med en sånn dust som Andreas, og Kevin har tenkt å finne ut hva det er.

Mopeden
Kevin har som vanlig vært i huset til farfaren på landet, som familien bruker som sommerhus. Farfar er død, og Kevin savner ham. I år har Kevin fått sin egen moped, enda han ikke er gammel nok til å kjøre den. Det er en gammel og fin moped, og han får absolutt ikke lov av faren å kjøre den på veien. Slutten på sommerferien er som alltid bittersøt – snart er det bekymringsløse livet på landet over, og det er tilbake til hverdagen. Kevin gleder seg til å vise fram mopeden til kompisene i byen.

Ulykken
Kompisene tror ikke på at Kevin har fått sin helt egen moped. Til tross for at han absolutt ikke får lov, tar han mopeden med seg for å vise den fram. Noah vil prøve den – men han kjører alt for fort, og ser ikke den gamle mannen på fortauet, og meier ham rett ned. Skrekkslagne kommer de seg unna, mens noen forbipasserende hjelper mannen. Ingen, absolutt ingen, må få vite hva som har skjedd. Dagen etter står det i avisen at en gammel mann ble hardt skadd etter å ha blitt påkjørt, og faren til Kevin lurer på hva slags idiot som kan gjøre noe sånt.

Katarine von Bredow er en av Nordens beste ungdomsbokforfattere. Hun skriver sårt, vakkert og rått om forelskelse og avvisning, og svært overbevisende om å bli voksen. I Han & dem setter hun Kevin på prøve, både når det gjelder forelskelsen i Alicia, lojaliteten overfor vennene og ikke minst: Om å gjøre det som er riktig, selv om det er vanskelig. Dette er tredje, frittstående bok i Katarina von Bredows trilogi om ungdomslivet. Med stor innsikt og intensitet skildrer hun trettenåringers sosiale liv, så man kjenner langt inn i margen: Sånn, akkurat sånn, var det.

Det er vanskelig å yte rettferdighet til en roman så rik på komplekse foreldre, vaklende vennskap, ektefølte forelskelser og dårlig samvittighet. Guri Fjeldberg/Bergens Tidende

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 230
ISBN: 9788205459663
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Han & dom
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8087180
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger